L'AMB ampliarà un 30 % l'oferta de places de Bicibox el 2022

| Tema: Bicicleta

Crearà més de 620 noves places d'aparcament segur per a bicicletes, fins a arribar a 2.800 places a la metròpolis de Barcelona abans del mes de desembre.

Activarà un nou aparcament de gran capacitat a Badalona i, a continuació, n'instal·larà dos més al Prat de Llobregat.

El Bicibox celebra demà el seu 10è aniversari, en plena expansió per facilitar la intermodalitat entre la bici i el transport públic i impulsar la mobilitat sostenible.

Imatge principal

L'AMB ampliarà aquest any un 30 % l'oferta de places de Bicibox, el servei d'aparcament segur de l'AMB per a bicicletes particulars. D'acord amb els municipis, instal·larà 626 noves places a la metròpolis de Barcelona per seguir creant infraestructura segura per als usuaris de la bicicleta i continuar impulsant la mobilitat sostenible. Aquesta ampliació coincideix amb el 10è aniversari del servei, que se celebra demà dijous, 17 de març, amb una jornada tècnica i un lliurament de premis.

Aquesta nova oferta s'estructurarà amb diferents tipus de serveis Bicibox: 406 noves places de mòduls metàl·lics i 220 places d'aparcaments de gran capacitat. Amb aquest increment, es passarà de 2.152 a 2.778 places en menys d'un any a la metròpolis de Barcelona.

Aquesta estratègia d'expansió i diversificació del servei, que atén a la demanda creixent d'usuaris de la bicicleta, farà que el Bicibox arribi també a sis nous municipis de la metròpolis de Barcelona entre el 2022 i el 2023. Concretament: Barberà del Vallès, Santa Coloma de Cervelló, Sant Vicenç dels Horts, Montgat, Santa Coloma de Gramenet i Badalona.

A finals d'any, un cop posat en marxa el nou servei de bici compartida AMBici, els 45 mòduls d'e-Bicibox es transformaran en mòduls de Bicibox. Aprofitant aquests mòduls i altres de nous, s'iniciarà la renovació de més d'una cinquantena de mòduls de Bicibox antics.

"El Bicibox, un model d'èxit, està de celebració. A banda, amb aquesta ampliació, seguim facilitant i impulsant la intermodalitat entre la bicicleta i el transport públic i contribuïm a accelerar un canvi d'hàbits cap a una mobilitat més neta i sostenible",  explica el vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l'AMB, Antoni Poveda.

Badalona i el Prat de Llobregat, amb nous aparcaments de gran capacitat

Aquesta primavera es posarà en servei l'aparcament de bicicletes gran capacitat a l'estació Renfe Rodalies de Badalona, amb 100 places. Aquest projecte es finança amb el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència - Finançat per la Unió Europea - NextGenerationEU, que recentment ha adjudicat el govern central a l'AMB i als municipis metropolitans.

Al llarg del 2022, l'AMB també construirà dos nous aparcaments de bicicletes de gran capacitat al Prat de Llobregat: un al costat de l'estació Renfe Rodalies del Prat, amb 70 places, i un altre a prop de l'estació de metro Mas Blau, amb 50 places.

10 anys de Bicibox, present actualment en 21 municipis i amb més de 17.000 usuaris

En plena expansió, el servei Bicibox celebra enguany el seu 10è aniversari. Demà dijous, 17 de març del 2022, l'AMB celebrarà, al matí, una jornada tècnica commemorativa d'aquest desè aniversari. A banda de la ponència principal (Bicibox, 10 anys a la metròpolis de Barcelona), la jornada també inclourà dues taules rodones. En la primera (Experiències sobre l'aparcament segur a l'entorn metropolità) hi participaran representants de l'Institut de Ciències i Tecnologies Ambientals ICTA-UAB, l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i l'Ajuntament del Prat de Llobregat. La segona taula (Els reptes de l'aparcament segur i la intermodalitat a l'àrea metropolitana de Barcelona), comptarà amb la participació de FGC, l'Associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP), Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona i FemBici.

A la tarda se celebraran els premis Ciutadà Bicibox 2021, que inclouran un premi especial amb motiu del 10è aniversari. Aquest esdeveniment, que tindrà a lloc a la Masia de Can Negre de Sant Joan Despí, se celebrarà de 19.00 a 21.00 h, i és un reconeixement als usuaris més actius del servei.

Impuls de la bicicleta i la mobilitat sostenible a la metròpolis de Barcelona

Actualment, el servei de Bicibox, que és gratuït, està present en 21 municipis de la metròpolis de Barcelona. Ofereix 2.152 places i té 17.826 usuaris.

L'AMB recorda que el Pla metropolità de mobilitat urbana 2019-2024, el full de ruta de les polítiques de mobilitat de la metròpolis de Barcelona per als pròxims anys, considera la bicicleta com una de les línies estratègiques clau per impulsar el canvi d'hàbits en la mobilitat, ja que ofereix l'oportunitat de rebaixar els nivells de contaminació i millorar la qualitat de l'aire. Per això, l'AMB n'impulsa i en facilita l'ús amb els aparcaments segurs per a bicicletes particulars (Bicibox), el servei de bici elèctrica compartida metropolitana (AMBici), la construcció de la xarxa pedalable metropolitana (Bicivia) i les campanyes de cessió temporal de bicicletes elèctriques a les empreses (Biciempresa), entre d'altres.

Enlaces relacionados