Es posa en marxa el primer park & ride de Cornellà de Llobregat, al costat de l'estació de Rodalies

| Tema: Movilidad y transporte, Movilidad sostenible

Està ubicat al darrere de l'estació de Rodalies, al carrer Sevilla, disposa de 40 places i funciona amb l'app AMB P+R. Properament també s'activarà el park & ride del Llobregat Centre, amb 100 places, que serà el primer centre comercial de Catalunya que destina places a l'aparcament d'intercanvi.

P+R Cornellà Estació

Dilluns 1 de juliol, l'AMB i l'Ajuntament de Cornellà de Llobregat han posat en marxa el primer aparcament d'intercanvi metropolità del municipi, P+R Cornellà Estació, ubicat al costat de l'estació de Rodalies.

Aquest nou park & ride, amb 40 places dedicades per a usuaris del transport públic, al carrer Sevilla, facilita l'intercanvi modal entre el vehicle privat i el transport públic. D'aquesta manera, se suma als sis park & ride metropolitans que ja estan funcionant en altres municipis de la metròpolis de Barcelona, mitjançant l'app AMB P+R.

"Seguim oferint i fent reals les alternatives per impulsar i facilitar el canvi d'hàbits a la metròpolis de Barcelona, avançant cap a una nova mobilitat, més neta i sostenible.  Avui, amb la posada en marxa d'un nou park & ride, un servei  metropolità està tenint una demanda i un ús important, donem un pas més", explica el vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l'AMB, Antoni Poveda.

En la mateixa línia, l'alcalde de Cornellà, Antonio Balmón, ha destacat el paper de l'administració a l'hora de fomentar nous comportaments en els desplaçaments pel territori:  "Des de les administracions hem de facilitar solucions per fomentar una mobilitat més sostenible, que mica en mica, contribueixin a canviar els nostres hàbits a l'hora de desplaçar-nos i d'aquesta manera, fer-nos tots corresponsables de la millora de la qualitat de l'aire, tant per qüestions medi ambientals com de salut".

Ubicació estratègica: intercanviador de Cornellà

Properament, també s'activarà el park & ride del centre comercial Llobregat Centre, que disposarà d'un total de 100 places per a aquest servei. Per la seva ubicació, serà el primer aparcament d'intercanvi metropolità fora la via pública. A banda, el Llobregat Centre esdevindrà el primer centre comercial de Catalunya que destina places a l'aparcament d'intercanvi.

Els dos emplaçaments, que sumen 140 places en total, estan ubicats estratègicament al voltant de l'intercanviador de Cornellà, un dels més important de la metròpolis, per facilitar l'intercanvi modal dels vehicles privats amb el transport públic. Exactament, s'hi poden agafar autobusos metropolitans (67, 68, 94, 95, L52, L74, L75, L77, L82, L85, N13 i N14), tramvia (T1, T2), metro (L5, Cornellà Centre) i Rodalies (R1, R4). Aquestes connexions entre transports permetran fer enllaços ràpids i directes amb el centre de Barcelona i amb diversos municipis del Baix Llobregat.

Funcionament del servei i app AMB P+R

Per fer servir aquests dos estacionaments, els usuaris s'hauran de registrar al servei a través de l'app d'aparcaments d'intercanvi metropolitans P+R, i podran aparcar-hi gratuïtament el seu vehicle. Hauran d'iniciar el servei a través de la mateixa app i podran viatjar amb qualsevol mitjà de transport públic.

El park & ride del Llobregat Centre, que funcionarà de 7.30 a 23.00 hores, en tractar-se d'un aparcament dins d'un recinte privat requereix un petit pas previ addicional, a diferència de la resta d'aparcaments d'intercanvi metropolitans, que són a l'espai públic: en aquest cas, a més de registrar-se al servei d'aparcaments d'intercanvi metropolitans i gestionar-lo a través de l'app, els usuaris hauran de fer una inscripció prèvia (una única vegada), ja que l'accés a l'aparcament i les places són limitades. Aquest tràmit es farà mitjançant un formulari web de l'AMB i estarà disponible en les properes setmanes. 

En ambdós aparcaments, després del viatge de tornada amb transport públic, els usuaris podran retirar el vehicle de la zona d'estacionament i finalitzar el servei d'aparcament a través de la mateixa app.

Expansió de la xarxa de park & ride metropolitans

Actualment, el servei d'aparcaments d'intercanvi metropolitans P+R està disponible en cinc municipis metropolitans (Castelldefels, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, el Papiol i Cervelló), amb gairebé 300 places d'aparcament. En les propers setmanes, es posaran en marxa aquests dos park & ride a Cornellà de Llobregat. Això suposarà que el servei metropolità d'aparcament d'intercanvi arribarà en total a sis municipis metropolitans i disposarà de 423 places.

El servei de P+R ja té més de 4.300 usuaris registrats, dels quals més de 3.400 són usuaris actius d'alguna de les zones d'aparcament en servei.

Properament, l'AMB, d'acord amb els ajuntaments implicats, preveu que el servei d'aparcament d'intercanvi metropolità arribi a tres municipis metropolitans més: Sant Boi de Llobregat, Gavà i Viladecans. 

Documentos relacionados
Enlaces relacionados
Dónde
Marker
P+R Cornellà Carrer Sevilla, 08940, Cornellà de Llobregat