El litoral metropolità celebra la 5a edició de l'acció Platges Met

| Tema:

La jornada consolida la sensibilització ciutadana sobre els reptes del litoral metropolità amb una aposta reforçada després del guardó New European Bauhaus Prize, que premia la regeneració dunar gràcies a les activitats educatives

L'AMB ofereix una amplia oferta d'activitats relacionades amb els sistemes dunars, la descoberta d'espais naturals i la biodiversitat

El proper diumenge 23 d'octubre es portarà a terme la 5a edició de l'acció Platges Met, una jornada conjunta de sensibilització ambiental que tindrà lloc als vuit municipis del litoral metropolità. Un dels principals objectius és promoure les platges com a espais de natura i fer partícips els ciutadans com a agents actius en la gestió integral d'aquests espais públics. En aquest sentit, el passat mes de juny l'AMB va rebre el guardó New European Bauhaus Prize, atorgat per la Comissió Europea, que reconeix la participació ciutadana en la conservació dels espais dunars. En agraïment a tots els que han fet possible el reconeixement europeu, l'AMB donarà bosses de roba amb un pòster dels espais dunars i sortejarà samarretes als participants de les Jugatecambientals.

L'acció Platges Met, que s'emmarca en el 16è cicle d'activitats als parcs, platges i rius metropolitans, està organitzada i promoguda per l'AMB en col·laboració amb  els ajuntaments dels vuit municipis metropolitans del litoral.

Aquesta jornada lúdica, festiva i educativa té cinc objectius principals:

• Conscienciar la població sobre els reptes i els problemes del litoral
• Visualitzar les dunes metropolitanes com a escuts protectors davant dels temporals
• Contribuir a l'augment del civisme per part dels usuaris dels parcs, platges i rius metropolitans
• Canviar la percepció social de les platges, perquè es concebin com a espais naturals i ecosistemes amb funcions socioambientals importants en el territori
• Descobrir la importància de la biodiversitat en aquests espais

Les activitats, que es faran de manera simultània, estan destinades a públics de tota mena i de  totes les edats, des de famílies fins a qualsevol persona interessada per temes ambientals. Les accions participatives estan relacionades amb la competència de l'AMB sobre la gestió integral de les platges i la conservació de la infraestructura verda i blava metropolitana:

• Plantacions a les dunes. Castelldefels, Sant Adrià de Besòs i Gavà acolliran la plantació de borrons i altres plantes autòctones dels sistemes dunars. Es tracta d'espècies vegetals que potencien la formació d'aquests ecosistemes naturals, ja que actuen com a barrera davant dels temporals i l'erosió de la costa.
Descoberta de les espècies de tortuga que arriben a les platges metropolitanes i com es gestiona la seva presència, amb la participació del CRAM.
• Itinerari guiat per experts als espais dunars de la platja del remolar de Viladecans
• Activitats de la Jugatecambiental a Montgat i Badalona

L'AMB anima els participants a fer servir les xarxes socials amb les etiquetes: #DefensemPlatgesAMB, #AccioPlatgesMet, #PlatgesMetropolitanes i #PlatgesAMB.

Enguany les activitats no requereixen inscripció prèvia, tret de la descoberta de les tortugues al Prat de Llobregat i de "Explorem la platja de Badalona".

Més informació i programa sencer: www.amb.cat/es/web/territori/agenda/detall/-/activitat/accio-platges-met/9810689/11656?


IMATGES RECURS (VÍDEO)- 2a EDICIÓ ACCIÓ PLATGES MET (2019)

we.tl/t-0QDbVfRyzo

Documentos relacionados