El Consell Metropolità aprova una declaració institucional en què l'AMB dona suport als treballadors de Nissan en vaga i reivindica la metròpolis com a referent mundial en mobilitat sostenible

| Tema: AMB

Al Consell Metropolità celebrat avui de manera telemàtica s'ha aprovat per unanimitat una declaració impulsada per tots els grups polítics metropolitans, en què l'AMB dona suport a tot el personal en vaga indefinida de l'empresa Nissan, després que la companyia ha adoptat la mesura de clausurar els seus centres de treball al territori metropolità, situats a la Zona Franca (Barcelona), Montcada i Reixac, Sant Andreu de la Barca i els centres del Prat del Llobregat i l'Hospitalet de Llobregat.

La declaració, que ha estat presentada per l'alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, expressa la preocupació de l'AMB per aquesta mesura, que afecta 25.000 llocs de treball, directes i indirectes, a la metròpolis de Barcelona. També insta els governs de l'Estat i de la Generalitat a intervenir en aquest assumpte, i a assumir les mesures necessàries per preservar l'activitat industrial de l'àrea metropolitana de Barcelona, com a epicentre de la innovació en mobilitat sostenible per mitjà del vehicle elèctric.


Text íntegre de la declaració

DECLARACIÓ INSTITUCIONAL D'URGÈNCIA SOBRE LA DECISIÓ ADOPTADA PER L'EMPRESA AUTOMOBILÍSTICA NISSAN DE CESSAR LA SEVA ACTIVITAT INDUSTRIAL A CATALUNYA


Coneixedors de la decisió adoptada per la companyia automobilística Nissan de cessar l'activitat industrial dels centres de treball de la Zona Franca (Barcelona), Montcada i Reixac, Sant Andreu de la Barca i els centres del Prat de Llobregat i l'Hospitalet de Llobregat, els grups polítics integrants del Consell Metropolità de l'AMB volem manifestar el següent:
  1. Reiterem el total suport als treballadors i les treballadores de Nissan que, des del 4 de maig del 2020, estan en vaga indefinida i fa anys que lluiten en defensa dels llocs de treball.
  2. Expressem la nostra preocupació per les conseqüències que una mesura tan dura comportarà, en primer terme, per als treballadors i treballadores de Nissan a Catalunya i també per al conjunt d'empreses proveïdores i empreses auxiliars que treballen per a aquesta empresa automobilística, i que afecta més de 25.000 treballadors i treballadores a Catalunya.
  3. El Consell Metropolità de l'AMB manifesta que el sector de l'automoció ha estat estratègic i de lideratge a Catalunya i considera que en l'estratègia industrial, d'innovació i futur és un motor important de l'economia, amb un teixit industrial consolidat, amb oportunitats de futur que genera riquesa i dona feina a centenars de milers de persones a Catalunya.
  4. Instem totes les institucions del més alt nivell (Govern de la Generalitat i Govern central) a promoure totes les accions necessàries per interpel·lar la direcció de Nissan i exigir el ple compliment dels seus compromisos.
  5. Emplacem el Govern de l'Estat espanyol i el Govern de la Generalitat de Catalunya a acordar les mesures necessàries per preservar l'activitat industrial i per situar-nos com a referent mundial en mobilitat sostenible, convençuts que tenim capacitats en R+D+I, professionals i treballadors i treballadores per mantenir una indústria estratègica que preservi milers de llocs de treball i aposti per la innovació en mobilitat sostenible amb el cotxe elèctric.
  6. Traslladem la declaració institucional d'urgència al comitè d'empresa de Nissan, a la Generalitat de Catalunya, al Govern de l'Estat espanyol i a Nissan.

Documentos relacionados
Enlaces relacionados