COVID-19: el servei metropolità ‘Millor que nou' de reparació d'objectes reobre les seves portes durant el desconfinament

| Tema: Residuos

S'extremaran les mesures de seguretat en tot moment: l'ús de mascaretes i la desinfecció dels objectes a reparar seran obligatoris, així com la reserva de cita prèvia. Reobre també el servei "Intercanviat millor que nou", amb restriccions en l'aforament, el temps de visita i la quantitat d'objectes dipositats

MQN
MQN | AMB

El proper 8 de juny tornarà a obrir les seves portes el local del "Reparat millor que nou", el servei gratuït d'autoreparació i intercanvi d'objectes de l'AMB, situat al carrer Sepúlveda 45-47 de Barcelona.

El servei, posat en marxa el 2009 per l'AMB, facilita que la ciutadania repari els seus objectes espatllats amb l'objectiu de reduir la generació de residus i lluitar contra l'obsolescència programada. Amb un objectiu similar, el 2016 es va posar en marxa al mateix local el servei "Intercanviat millor que nou", que permet als seus usuaris intercanviar objectes que ja no fan servir.
Reobertura amb garanties

Durant les primeres fases de l'estat d'alarma, seguint les indicacions de les autoritats sanitàries, aquest espai ha restat tancat per evitar contagis de COVID-19.

A la reobertura, els horaris del servei "Millor que nou" seran els habituals:

– Per al servei d'autoreparació (http://millorquenou.cat/cat/reparat_assessorament), de dilluns a divendres, de 10.30 h a 14.00 h i de 17.00 h a 20.30 h, i els dissabtes, de 10.30 h a 14.00 h. 

– Per al servei d'intercanvi d'objectes (http://millorquenou.cat/cat/intercanvi_contacte), de dilluns a divendres de 17 h a 20 h, i els dissabtes de 10.30 h a 14 h.

Mesures de seguretat

Per evitar aglomeracions, serà necessari demanar cita prèvia per telèfon (93 424 28 71) o per correu electrònic (reparatmillorquenou@gmail.com).

En el cas del servei d'intercanvi d'objectes, l'hora es pot demanar al telèfon 689 398 510 o al correu intercanviat@gmail.com

La reobertura del local del "Millor que nou" es farà seguint estrictament totes les mesures de seguretat personal que marca la dinàmica del desconfinament: caldrà portar mascareta en tot moment, i és obligatori rentar-se les mans amb solució hidroalcohòlica en entrar i sortir del local.

Pel que fa al servei d'autoreparació d'objectes, a més:

• Caldrà desinfectar els objectes abans de començar a treballar en la seva reparació.
• Només es podrà portar un objecte per cada cita concertada, i, com a molt, dedicar-hi 3,5 hores al dia.
• Només es podran deixar al local, per continuar la reparació un altre dia, els objectes que pesin més de 5 kg.

El servei d'intercanvi d'objectes també seguirà unes mesures estrictes de seguretat:

• Només es podrà reservar una cita per setmana.
• La visita serà de 30 minuts, i es podran deixar en dipòsit 5 objectes com a màxim. En peces de roba, el màxim continuarà sent de 10 peces.
• En cas de venir acompanyats d'infants, només podrà accedir al local un infant de la unitat familiar
• No es reservaran objectes
Tots els objectes s'han de desinfectar abans de depositar-los

Servei en creixement constant

Des del seu inici, el servei Millor que nou de l'AMB ha tingut èxit entre la ciutadania, amb una base d'usuaris que ha anat creixent ininterrompudament.

Actualment hi ha registrats 17.000 usuaris únics, amb unes 2.000 visites al mes (dades corresponents a abans del confinament).

Segons els usuaris, els 3 motius principals d'utilització del servei són

• econòmics: la gran majoria de vegades surt molt més barat fer una autoreparació que comprar l'objecte nou
• sentimentals: l'objecte en qüestió té un valor sentimental i el volen conservar
• ecològics: són conscients que reparant redueixen la generació de residus

Sobre aquesta última raó, gràcies al servei del Reparat millor que nou s'estalvia, al mes, la generació d'una tona de residus (tots els objectes es pesen en entrar).

Pel que fa al servei Intercanviat millor que nou, té 1.400 usuaris únics i es fan aproximadament 2.500 intercanvis al mes.

Totes les actualitzacions sobre el servei, així com la posada en marxa d'activitats complementàries (tallers, mercats de segona mà) pot consultar-se a http://www.millorquenou.cat.

Documentos relacionados