Comencen les obres de la connexió en bici entre la UAB i Badia del Vallès

Aquest tram formarà part de la xarxa metropolitana Bicivia i tindrà 770 m de longitud. Servirà per impulsar la intermodalitat bici-tren a la metròpolis i serà de gran utilitat per als universitaris que arribin en RENFE a Barberà del Vallès. El nou recorregut, que permetrà superar barreres com la C-58 i el riu Sec, inclourà una integració paisatgística que millorarà la qualitat ambiental de l'entorn

nou carril bici UAB - Badia

Aquest mes de març han començat les obres de la connexió en bici entre la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i Badia del Vallès. Aquest tram forma part de la Bicivia, la xarxa pedalable de la metròpolis de Barcelona dissenyada per l'AMB. Amb nou eixos principals i més de 500 km, permetrà creuar el territori de nord a sud i d'oest a est.

L'actuació, amb un pressupost de 845.813,99 €, adequarà una superfície de 15.335 m2 que comprèn un traçat de 770 metres de longitud i un desnivell de 42 metres a la vall del riu Sec. Les obres tindran una durada de 6 mesos i compten amb el finançament europeu dels fons FEDER.

L'inici del nou tram es troba a l'avinguda Mediterrània de Badia del Vallès i el recorregut desemboca a l'aparcament ja existent al recinte universitari. Actualment aquesta connexió es fa a través d'un camí compartit entre vianants i ciclistes, però té força desnivell i en alguns trams no té prou amplada per garantir la seguretat dels usuaris. La nova pista pedalable serà més llarga, més ampla i tindrà menys pendent.

L'objectiu principal és potenciar l'ús de la bicicleta en un trajecte molt concorregut pels estudiants universitaris, de tal manera que s'aprofita el traçat del camí existent per a vianants i es fa un carril nou per a ciclistes. A més, també es farà una recuperació ambiental d'un espai antigament marginal a les vores de la C-58, que acollia horts il·legals.

Les principals intervencions que es portaran a terme són les següents:

  • Construcció d'un pont nou paral·lel al pont existent.
  • Implementació de nou paviment.
  • Separació de recorreguts entre  el camí per a bicicletes i el camí per a vianants.
  • Integració paisatgística seguint criteris de sostenibilitat: recollida d'aigües pluvials, infiltracions al terreny i plantació d'arbrat.
  • Il·luminació LED al llarg del recorregut de baix impacte ambiental.
Durant els pròxims mesos l'AMB iniciarà les obres d'una altra connexió pedalable en aquest sector vallesà, que connectarà Badia del Vallès i Cerdanyola del Vallès.

La connexió pedalable entre la UAB i Badia del Vallès s'emmarca dins del Conveni FEDER que la Generalitat de Catalunya i l'AMB van signar l'any 2017 per a la gestió de projectes metropolitans dins del Programa operatiu d'inversió en creixement i ocupació FEDER Catalunya 2014-2020 per a àmbits com les smart cities, la mobilitat sostenible, l'eficiència energètica o la recuperació i el foment del patrimoni natural, industrial i cultural. Aquest conveni permetrà a l'AMB invertir una quantitat total de 72 milions d'euros, 30 dels quals estaran cofinançats pel FEDER. L'AMB ha posat a disposició de la ciutadania un portal informatiu en què explica tots els projectes relacionats amb els fons FEDER.

Documentos relacionados
Enlaces relacionados
Proyectos relacionados
  • Temas:
    Bicicleta, Bicicleta, Bicicleta
    Estado:
    En proceso
Dónde
Marker
Camí de Badia, Badia del Vallès