Suport tècnic a Síria

| Tema: Relaciones internacionales

Elaboració d'un pla estratègic de reciclatge de residus sòlids al nord-est de Síria

Imatge de la trobada

El 17 de desembre del 2020 es va iniciar el procés d'elaboració d'un pla estratègic de reciclatge de residus sòlids amb un seminari en què van participar representants polítics i tècnics del Departament de Municipis i Medi Ambient de la Regió de Jazeera, al nord-est de Síria, l'equip tècnic de l'associació Un Ponte Per, i  tècnics de la Direcció de Serveis de Prevenció i Gestió Residus i del Servei de Cooperació de l'AMB.

L'AMB dona suport tècnic a aquest projecte estratègic per a la regió siriana, tant pel que fa a l'àmbit ambiental com al social i l'econòmic. El suport s'emmarca dins el projecte "Gestió de residus sanitaris i reciclatge al nord-est de Síria: suport a municipis i infraestructures sanitàries", implementat conjuntament per Un Ponte Per, la Mitja Lluna Roja Kurda i la mateixa AMB, que n'és també l'aportadora principal de finançament, amb coordinació directa amb les institucions locals de la regió.

Primer cicle de tallers

La trobada, organitzada per l'entitat Un Ponte Per, va ser la primera d'un cicle de trobades i tallers virtuals que es duran a terme fins al proper mes març amb l'objectiu de desenvolupar un pla estratègic de reciclatge de residus sòlids a escala municipal al nord-est de Síria. Es preveu, a més, que el pla estratègic de reciclatge incorpori la perspectiva de gènere i que doni el suport a les cooperatives de dones vinculades al sector de la gestió de residus.

De manera complementària a l'elaboració del pla estratègic, el projecte també impulsa un estudi de mercat per tal de donar sortida als materials reciclables obtinguts a través de la recollida selectiva als municipis del nord-est de Síria.

A més de l'elaboració del pla estratègic, el projecte dona suport en l'àmbit de la gestió de residus sanitaris al nord-est de Síria, continuant la col·laboració que l'AMB, Un Ponte Per i la Mitja Lluna Roja Kurda duen a terme des de l'any 2018, que ha posicionat l'AMB i les seves entitats sòcies com a referents en aquest sector a la regió.

Documentos relacionados