Quindio visita l'AMB

| Tema: Relaciones internacionales

Representants d'aquesta regió colombiana coneixen els avantatges de mancomunar serveis des de l'òptica metropolitana

Una delegació de Quindio (Colòmbia) formada pel governador i el secretari d'Infraestructura d'Armenia (capital de Quindio), 12 alcaldes de la regió i diferents càrrecs directius ha visitat l'AMB per conèixer de prop el model metropolità de gestió dels serveis mancomunats, principalment d'aigua, transports i residus.

L'alcalde del Papiol i conseller metropolità Joan Borràs ha fet una primera aproximació a l'eficiència que comporta el fet d'unir esforços i compartir serveis transversals amb altres municipis. Els assistents han fet un itinerari pel municipi metropolità que els ha permès conèixer en persona diferents projectes desenvolupats al Papiol amb el suport de l'AMB.

La delegació també ha visitat la planta potabilitzadora (ETAP) de Sant Joan Despí, on han pogut veure com es capta i potabilitza l'aigua per al consum humà, i la depuradora (EDAR) de Gavà i Viladecans, on es tracta i regenera l'aigua. El segon dia de la visita, a banda de conèixer les instal·lacions del Trambaix a Sant Joan Despí i altres punts d'interès com el Parc Agrari del Baix Llobregat, els representats de Quindio han visitat la seu de l'Àrea Metropolitana de Barcelona per a una reunió tècnica, on han pogut aprofundir en el seu model de governança i les competències que agrupen els 36 municipis metropolitans a l'hora de compartir polítiques comunes.

Aquesta visita ha estat organitzada per la Cambra de Comerç Catalunya Colòmbia amb la col·laboració de l'AMB i s'allargarà fins al 14 d'abril, de manera que la delegació de Quindio pugui conèixer altres empreses, institucions i equipaments i totes les parts puguin trobar les corresponents sinergies.

Documentos relacionados
Enlaces relacionados