Primer any del BINGO

| Tema: Aigua, Cambio climático, Relaciones internacionales

Projecte europeu per pal·liar els efectes del canvi climàtic sobre el cicle de l'aigua

Del 6 al 9 de juny, els 20 socis del BINGO (Bringing innovation to ongoing water management), pertanyents a 6 països -Portugal, Xipre, Noruega, Holanda, Alemanya i Espanya-, s'han trobat a la ciutat noruega de Bergen per avaluar l'evolució del projecte i el grau d'assoliment dels objectius que s'havien marcat.



Badalona és un dels sis municipis pilot on es desenvoluparà el projecte. L'AMB, des de la Direcció de Serveis del Cicle de l'Aigua, juntament amb l'Ajuntament de Badalona, Aigües de Barcelona i Aqualogy, ja hi ha realitzat les primeres simulacions per calcular l'efecte de grans inundacions o riuades que poden produir-se com a conseqüència del canvi climàtic, amb la finalitat de veure'n les afectacions en el medi i presentar solucions possibles. Les properes actuacions incorporaran els resultats obtinguts a les sèries dissenyades fins el 2024.

El projecte BINGO, liderat pel LNEC (Laboratori Nacional d'Enginyeria Civil) de Lisboa, pertany al Programa europeu Horizon 2020. Es va iniciar el 2015 amb un pressupost total de 7.822.425 €. El seu objectiu és elaborar vies d'actuació davant de situacions climatològiques extremes –períodes de sequera, manca de recursos hídrics o grans inundacions– generades pel canvi climàtic i, alhora, proposar solucions perquè les ciutats s'hi puguin adaptar de la millor manera possible. 

Documentos relacionados