Pilot del Galileo for Mobility

| Tema: Movilidad sostenible, Relaciones internacionales

Cervelló aplica al seu servei de bus a demanda la geolocalització per satèl·lit del sistema Galileo

Bus a demanda

L'AMB ha iniciat un projecte pilot a Cervelló de Llobregat per millorar els serveis de mobilitat mitjançant l'aplicació de la tecnologia de geolocalització per satèl·lit amb el sistema Galileo. Així, amb el suport d'una aplicació per mòbil i una línia directa de telèfon, els residents de les urbanitzacions de Cervelló podran accedir a dues línies d'autobús a demanda, de manera que es permeten els serveis fet a mida i es garanteix un servei públic suficient i eficient d'autobusos a les urbanitzacions perifèriques del municipi.

Aquesta iniciativa forma part de l'etapa final del projecte Galileo for Mobility, un projecte finançat pel programa de recerca europeu HORIZON 2020 iniciat el 2017. El projecte Galileo for Mobility està treballant per superar les limitacions de les solucions tradicionals basades en GPS en aquest àmbit, com ara la falta de disponibilitat, errors de posicionament i baixa disponibilitat de senyal.

Aquest projecte s'emmarca en un context actual d'expansió de nous models d'economia compartida, una democratització creixent dels dispositius mòbils intel·ligents i un augment dels serveis de mobilitat compartida, que permet un ús més generalitzat de la geolocalització per donar resposta a la demanda i l'oferta dels diferents nous models de transport.

Seguint aquestes línies i després de dos anys d'investigació i intercanvi de coneixements, el llançament d'aquest projecte pilot servirà com a punt de partida per a l'estudi de l'aplicació d'aquest model de servei d'autobús a la demanda en altres municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona.

Documentos relacionados
Proyectos de cooperación relacionados
Dónde
Marker
Cervelló