Nova presidència al Consorci de Collserola

| Tema: Espacios públicos urbanos, Parques

Ada Colau pren el relleu de Núria Marín en aquest càrrec

Parc de Collserola

L'Assemblea del Consorci, en aplicació dels estatuts de l'entitat, ha escollit la presidenta de l'AMB, Ada Colau, com a presidenta del Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola en substitució de Núria Marín, presidenta de la Diputació de Barcelona.

L'Assemblea també ha portat a terme el relleu de les vicepresidències del Consorci, que han assumit Núria Marín i el director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat, Antoni Ferran. També s'ha ratificat en el càrrec l'actual vicepresident executiu, Xavier Paz, alcalde de Molins de Rei, i s'ha donat compte del nomenament del nou director gerent, Raimon Roda.

En la seva intervenció davant de l'Assemblea, Ada Colau ha remarcat la importància de la preservació del Parc Natural de la Serra de Collserola pels seus valors ecològics i com a espai essencial per al lleure i la salut de la ciutadania metropolitana, fet que s'ha posat en relleu en els moments més difícils de la pandèmia, en què molts habitants s'han adonat de l'enorme tresor que tenen a tocar de casa. Ha recordat els grans reptes que afronta aquest espai i ha encoratjat el nou director gerent en aquesta etapa marcada pel desenvolupament del nou Pla especial de protecció del medi natural i del paisatge (PEPNat), alhora que ha demanat als membres de l'Assemblea iniciar una reflexió conjunta sobre el futur de l'espai i rubricar un nou compromís compartit amb totes les institucions, entitats i ciutadania per dotar aquest espai natural de tots els recursos necessaris per afrontar el futur.

Actualment, i segons els estatuts vigents, aprovats l'any 2019, l'Assemblea compta amb 14 membres (2 membres de l'AMB, 2 membres de la Diputació de Barcelona, 1 membre de la Generalitat de Catalunya i 1 membre de cada ajuntament adherit al Consorci).

Cal destacar que, a més, durant la sessió s'ha aprovat el pressupost del Consorci per a l'exercici 2022 i s'ha presentat el nou mapa guia del Parc Natural de la Serra de Collserola. 

Documentos relacionados