Menja, actua, impacta

| Tema: Aliment

Exposició per contribuir a la transformació del sistema alimentari actual

Avui s'ha inaugurat l'exposició MENJA, ACTUA, IMPACTA, un projecte de Fundesplai sobre alimentació saludable i sostenible que s'integra en el programa d'activitats de Barcelona, Capital Mundial de l'Alimentació Sostenible d'aquest any 2021. Aquesta exposició compta amb el suport institucional de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l'AMB i l'Ajuntament del Prat de Llobregat, així com la col·laboració i el suport de diferents centres de recerca, institucions i empreses.

Exposició i programa educatiu

L'exposició té com a objectiu contribuir al canvi de mentalitat col·lectiva que és necessari per transformar l'actual sistema alimentari en un altre que asseguri un futur saludable per a les persones i el planeta. Mostra els greus efectes que la nostra manera de menjar té sobre la nostra salut i la del planeta, així com les extraordinàries oportunitats de millora que tenim si canviem l'actual sistema alimentari. Durant el recorregut de l'exposició es plantegen els grans reptes de l'alimentació sostenible: el malbaratament alimentari, la reducció del consum de proteïna animal, el consum de productes de proximitat i de temporada, els riscos per a la salut del consum d'ultraprocessats i la reducció del consum d'envasos, especialment del plàstic.

MENJA, ACTUA, IMPACTA també és un programa educatiu dirigit a escoles i centres de lleure. El programa proposa visites adaptades a l'exposició i tallers amb propostes d'experimentació, jocs i enigmes centrats en descobrir aspectes de l'alimentació relacionats amb la salut, la ciència, l'art, etc.

De fet, l'acte d'inauguració ha estat doble, i és que també s'ha celebrat la inauguració de l'ampliació de les instal·lacions de Fundesplai, ubicades al barri de Sant Cosme del Prat de Llobregat i que comptaran, a partir d'ara, amb el doble de superfície construïda, que arribarà fins als 22.000 m2.

A la gran festa d'inauguració hi han assistit el president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, el vicepresident de l'Àrea de Planificació Estratègica de l'AMB, Jordi Martí, i l'alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Mijoler, entre altres representants públics.

Documentos relacionados
Dónde
Marker
Fundesplai El Prat de Llobregat