Foment del patrimoni cultural i industrial

| Tema: Relaciones internacionales

S'autoritza la subvenció FEDER per recuperar el patrimoni cultural i industrial metropolità

Imatge de la notícia

El passat 8 de setembre, el Consell Executiu de la Generalitat de Catalunya va autoritzar una subvenció de fons europeus FEDER de 4,4 milions d'euros a l'AMB destinada a la millora i manteniment de la xarxa metropolitana de foment del patrimoni cultural i industrial.

L'objectiu de la present operació és impulsar un conjunt d'actuacions relacionades amb la recuperació del patrimoni cultural i industrial de la metròpolis de Barcelona. Per fer-ho, es crearà una xarxa que vinculi i posi en valor els principals béns patrimonials industrials i culturals metropolitans existents. D'aquesta manera es podrà fomentar aquest patrimoni com un actiu dins l'oferta turística local de fora de la ciutat de Barcelona i de Catalunya.

La definició d'aquesta xarxa va comptar amb la participació de ajuntaments de l'AMB a través del Programa de foment del patrimoni cultural i industrial de l'AMB, que va servir per identificar àmbits on s'ha d'intervenir i el tipus de solucions que es poden aplicar.

Prop d'11 milions d'euros

Hi ha previstes 8 actuacions de recuperació del patrimoni metropolità que sumaran una inversió de 10.840.000 euros, dels quals 4,4 milions corresponen al fons FEDER i la resta es cofinancen entre l'AMB i els ajuntaments metropolitans:

  • Restauració de Can Bagaria, a Cornellà de Llobregat
  • Rehabilitació de l'edifici municipal Ca l'Aragall, a Sant Vicenç dels Horts
  • Centre de recepció de visitants i adequació d'accessos al jaciment arqueològic de la cova de Can Sadurní, a Begues
  • Rehabilitació de l'edifici de la Unió de Cooperadors, a Gavà
  • Projecte del mòdul C del Molí, a Molins de Rei.
  • Reforma interior de la Casa Larratea, a Montcada i Reixac
  • Restauració de les façanes oest i est i rehabilitació de les cobertes de llevant de l'església del monestir de Sant Cugat del Vallès.
  • Reforma i rehabilitació del complex cultural del Casal de Tiana (edifici Sala Albéniz), a Tiana.
Aquesta subvenció forma part del Conveni de col·laboració signat el 2017 entre la Generalitat de Catalunya i l'AMB, que fixa una sèrie d'actuacions, entre les quals hi figuren el foment i la protecció del medi ambient i l'eficiència de recursos. Aquest conveni permetrà a l'AMB invertir una quantitat total de 72 milions d'euros, 30 dels quals estaran cofinançats pel FEDER. L'AMB ha posat a disposició un portal informatiu en què explica tots els projectes relacionats amb els fons FEDER.

Documentos relacionados