El projecte ESPON METRO avança

| Tema: Relaciones internacionales

Es presenten els primers resultats del cas de l'AMB

Imatge de la metròpolis

El passat 23 de febrer va tenir lloc la tercera reunió entre socis i actors territorials del projecte METRO, finançat pel programa ESPON de la Unió Europea i que té l'objectiu d'estudiar el paper i les perspectives de futur de la Política de cohesió de la UE a les àrees metropolitanes.

L'IERMB, institució encarregada d'elaborar el cas de l'AMB, va presentar en aquesta reunió els resultats de l'impacte de la política de cohesió a l'àrea metropolitana de Barcelona. Les dades són fruit de l'anàlisi de la situació i de les entrevistes amb els diferents ajuntaments, la Generalitat de Catalunya i també l'AMB.

Entre les primeres conclusions es destaca l'impacte del conveni FEDER entre la Generalitat de Catalunya i l'AMB i els projectes que amb aquest s'estan desenvolupant en l'àmbit de les ciutats intel·ligents (smart cities), l'eficiència energètica, la mobilitat sostenible, el patrimoni natural i cultural.

Es preveu que els resultats finals del projecte es presentin el proper mes d'octubre. L'AMB vol aprofitar l'anàlisi per posar de relleu el valor de les àrees metropolitanes en l'àmbit de les polítiques de cohesió. És un moment clau per fer-ho, ja que s'estan negociant els nous programes que finançaran territori pels propers 7 anys.

El projecte ESPON Metro està liderat per l'àrea metropolitana de Torí i compta amb la participació d'altres àrees metropolitanes de la xarxa EMA com Brno, la Regió de Brussel·les capital, Lisboa, Gda?sk-Gdynia-Sopot, Lió, Florència i Riga.

Documentos relacionados