Dia Mundial de la Gastronomia Sostenible

| Tema: Aliment

Barcelona, Capital Mundial de l'Alimentació Sostenible 2021

IMG

El dia 18 de juny se celebra el Dia Mundial de la Gastronomia Sostenible, una jornada impulsada per les Nacions Unides que convida a reflexionar sobre l'origen, el tipus de conreu i el transport dels ingredients de la nostra cuina.

L'AMB fa temps que aposta fermament per l'alimentació sostenible. Enguany, Barcelona i els municipis metropolitans representen la Capital Mundial de l'Alimentació Sostenible. Aquest esdeveniment de rellevància global suposa una oportunitat per analitzar de prop el sistema alimentari i reforçar-lo. S'ha demostrat, i la pandèmia de la covid-19 ho ha fet encara més evident, que és necessari avançar cap a sistemes alimentaris resilients i posar en relleu el territori i les economies locals.

En aquest mateix sentit, l'AMB es va adherir l'octubre de 2020 a la Carta Alimentària de la Regió Metropolitana (CARM). Des d'aleshores encoratja a sumar-s'hi els govern locals per tal que d'aquesta manera comencin a treballar en polítiques o activitats que ressaltin l'alimentació saludable i sostenible. Per ajudar-los en aquest procés, l'AMB ha elaborat una guia de participació dels municipis en la Capitalitat Mundial de l'Alimentació Sostenible de Barcelona 2021 que mostra les possibilitats que enguany ofereix aquest esdeveniment.

L'AMB també té el compromís de conscienciar la ciutadania sobre la importància d'una dieta equilibrada, saludable i sostenible, que a més sigui econòmicament accessible per a tothom. La manera més efectiva de tractar el sistema alimentari actual i tornar-lo més resilient i sostenible és amb accions concretes i pactades entre les administracions públiques. Per ordenar les polítiques i accions principals que l'AMB desenvoluparà fins al 2023 en matèria alimentària, s'ha elaborat el Pla d'acció per a l'alimentació sostenible 2020-2023, un document que es va presentar al Consell Metropolità el 23 de febrer de 2021.

Documentos relacionados
Enlaces relacionados
Publicaciones relacionadas