Debat polític de Metropolis

| Tema: Relaciones internacionales

El vicepresident de l'Àrea d'Internacional i de Cooperació, Ernest Maragall, hi participa en representació de l'AMB

Imatge del debat

El passat dia 7 de juliol es va celebrar la tercera edició del Debat Polític de la xarxa Metropolis.

Aquest debat tenia l'objectiu de reunir una àmplia varietat de perspectives polítiques per tal de debatre les principals estratègies i accions per al proper mandat. Al debat hi van participar més d'una vintena de representants polítics de diferents metròpolis de la xarxa d'arreu del món, entre les quals destaquen grans àrees metropolitanes com Berlín, Brussel·les, Guangzhou, Montevideo, Montreal, Seül, Madrid, Ciutat de Mèxic i Buenos Aires. 

En representació de l'AMB hi va participar Ernest Maragall, vicepresident de l'Àrea d'Internacional i de Cooperació, que va destacar que per avançar cap a la reactivació econòmica i social, així com per fer front al canvi climàtic, calen recursos i empoderar més les metròpolis en la presa de decisions. 

Desafiaments metropolitans post-covid-19

La covid-19 ha posat de manifest l'important paper de les àrees metropolitanes per donar respostes immediates a les necessitats urgents de la població, en termes de serveis socials bàsics, desigualtats socials i conseqüències de la crisi econòmica, entre d'altres. Així, el membres del Consell d'Administració van parlar sobre les possibilitats de la xarxa per ajudar a les metròpolis membres a enfrontar aquests nous desafiaments metropolitans. La joventut, la mobilitat urbana i el canvi climàtic són qüestions prioritàries que s'inclouran en el proper pla d'acció, ja que es troben entre els molts desafiaments que afronten les metròpolis en l'actualitat.

Les reflexions d'aquest tercer debat de polític s'utilitzaran per determinar les línies d'acció estratègiques i operatives per al pròxim mandat, que s'esbossaran en el proper Pla d'acció de Metropolis 2021-2023, amb especial atenció als objectius de desenvolupament sostenible (ODS) i sempre mantenint la ciutadania al centre de les futures polítiques de la xarxa.

Documentos relacionados