Conclusió d'Interreg MED MADRE

| Tema: Agricultura, Relaciones internacionales

Presentació dels resultats finals del projecte al Prat de Llobregat

El passat 11 de juliol es va celebrar al Prat de Llobregat l'esdeveniment final del projecte europeu sobre agricultura urbana i periurbana Interreg Med MADRE.

Aquest esdeveniment va ser l'ocasió per presentar tots els resultats del projecte i debatre i abordar les prioritats d'acció per consolidar l'agricultura metropolitana dins d'un sistema alimentari sostenible.

El projecte MADRE es caracteritza per ser un projecte innovador que fa front al repte de la promoció de l'agricultura urbana i periurbana (MPA). Compta amb actors clau per crear col·laboració transnacional i multisectorial a la Mediterrània.

Recull de resultats clau del projecte

Xavier Tiana, secretari general de MedCities i cap de l'Àrea d'Internacional de l'AMB, i Raimon Roda i Noya, gerent del Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat, van donar la benvinguda als assistents i van introduir la sessió.

Aquest acte va ser una bona ocasió per fer un recull dels resultats clau del projecte i vuit recomanacions polítiques relacionades amb els temes més urgents relacionats amb la MPA. Aquestes recomanacions han estat presentades en un policy paper redactat amb el suport de Llaurant Barcelona. També es van indicar els passos que cal seguir, com per exemple la creació de la plataforma AGRI-MADRE sobre agricultura metropolitana i sistemes alimentaris al Mediterrani. A més, l'empresa Lavola va presentar un treball de recull d'iniciatives metropolitanes alineades amb les recomanacions del Projecte MADRE.

Finalment, Gemma Francès Tudel, del Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat va moderar la taula rodona que va reunir representants de l'AMB de les àrees de Planificació Estratègica, Infraestructures i Desenvolupament Social i Econòmic, així com de l'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat. Els temes principals del debat es van centrar al voltant de com obtenir una mirada transversal sobre les polítiques de gestió relacionades amb l'agricultura urbana i periurbana en l'àmbit metropolità per poder fer front d'una manera més eficient als reptes de l'agricultura de proximitat. Després del debat, es va obrir un torn obert de paraula on els participants van poder intervenir i fer aportacions a les conclusions del debat.

El projecte MADRE ha capitalitzat un ampli espectre de coneixements acadèmics, accions pilot i xarxes de cooperació, per permetre que l'agricultura metropolitana assoleixi nivells crítics i iniciar un procés de treball en xarxa. Aquest projecte, que va començar el febrer de 2017 i es tancarà el 31 de juliol de 2018, ha tractat els principals desafiaments en l'àmbit de la MPA, de sis metròpolis mediterrànies: Barcelona, Montpeller, Marsella, Bolonya, Tirana i Tessalònica.

Documentos relacionados
Dónde
Marker
El Prat de Llobregat