Comunitat City Managers

| Tema: Infraestructuras, Relaciones internacionales

Seminari sobre la infraestructura verda i el desenvolupament sostenible

Reunió online de City Managers

El passat dia 16 de juliol, la comunitat City Managers de Metròpolis va celebrar el seminari online "Infraestructura verda: connectant els espais metropolitans i aplanant el camí per un desenvolupament sostenible" on es va reflexionar sobre els resultats de l'enquesta "Green Infrastructure Metropolitan Portrait" (Retrat metropolità de la infraestructura verda). Aquests resultats mostren que la majoria d'entitats participants ja compten amb departaments específics per treballar i promoure la infraestructura verda i amb estratègies polítiques per donar suport a la implementació de projectes relacionats amb aquesta.

La infraestructura verda, en el cas de la metròpolis de Barcelona, està formada pels espais verds metropolitans, com ara parcs naturals, espais fluvials, platges, parcs urbans i sòls agraris, que conjuntament conformen i ofereixen una gran riquesa ecològica, paisatgística, de serveis climàtics i hídrics i d'adaptació contra el canvi climàtic.

Projectes innovadors

La sessió va concloure amb la presentació de sis projectes innovadors sobre el tema de la infraestructura verda, entre els quals es presentà el projecte de l'AMB de recuperació socioambiental de l'espai fluvial del riu Llobregat en el seu tram metropolità. Altres projectes presentats van ser la iniciativa del Bosc Metropolità de Madrid, un projecte de connexió d'espais verds metropolitans per afavorir la connectivitat ecològica, i els sistemes de bioretenció d'aigües pluvials implementats per la ciutat de Montreal, que contribueixen a la limitació de l'efecte illa de calor i a l'increment de la biodiversitat intraurbana.

La sessió virtual del passat dia 16 va comptar amb la participació d'especialistes en infraestructura verda provinents de 15 àrees metropolitanes (AMB, Barcelona, Belo Horizonte, Bogotà, El Cairo, Chengdu, Ciutat de Mèxic, Gran Manchester, Guadalajara, Madrid, Montreal, Ramallah, Rio de Janeiro, San Salvador i Teheran).

Sobre City Managers

City Managers és un projecte finançat per l'AMB que agrupa especialistes en gestió d'espais urbans i metropolitans d'arreu del món, que es reuneixen anualment per tal d'identificar reptes comuns, intercanviar coneixements i idees i tirar endavant agendes conjuntes.

La següent activitat de la comunitat City Managers tindrà lloc el mes de novembre, en el marc de la celebració de la cinquena edició del City Managers Day i del Smart Cities Live 2020, la primera edició virtual de la Smart City Expo que se celebrava fins ara a la ciutat de Barcelona.

Documentos relacionados
Proyectos relacionados
  • Municipio:
    Castellbisbal, Corbera de Llobregat, Pallejà, Sant Andreu de la Barca
    Categoría:
    Parques y jardines
    Fecha de ejecución:
    2011
    Estado:
    Realizado
  • Municipio:
    Cornellà de Llobregat, El Prat de Llobregat, L'Hospitalet de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Sant Joan Despí
    Categoría:
    Parques y jardines
    Fecha de ejecución:
    2011
    Estado:
    Realizado