Comitè Executiu Medcities

| Tema: Relaciones internacionales

Se celebra una reunió del Comitè Executiu d'aquesta xarxa a Marsella

El Comitè Executiu és l'òrgan polític de gestió de la xarxa MedCities. Està format per 8 ciutats: Sfax (Tunísia), Dubrovnik (Croàcia), Larnaka (Xipre), Trípoli (Líban), Izmir (Turquia), Marsella (França), l'Àrea Metropolitana de Barcelona i Tetuan (Marroc), que n'ocupa la presidència.

Durant la reunió del comitè es va fer un seguiment de les accions i activitats dutes a terme per la xarxa des del desembre del 2015. Aquest és un moment decisiu per MedCities, ja que està fent els darrers passos per esdevenir una associació amb caràcter jurídic propi.

També es va validar l'aposta estratègica d'adhesió de ciutats del nord de la Mediterrània i de l'Adriàtic, tal i com es va tractar inicialment en l'anterior Assemblea General celebrada a Dubrovnik. En aquest sentit, es va aprovar l'adhesió a la xarxa de les ciutats de Sarajevo (Bòsnia), Jerash (Jordània), M'Saken, Tatouine i Menzel Bourghiba (Tunísia), una decisió que serà ratificada per l'Assemblea General de 2016. Per tant, a finals d'any MedCities passarà a  tenir 47 membres de 15 països de la Mediterrània.

Altres temes tractats van ser el seguiment del pressupost de 2016, la presentació del projecte de Reglament Intern i de l'estratègia de creació i desenvolupament de nous projectes en el marc dels programes europeus.

També es van aprovar la data de l'Assemblea General de 2016, que tindrà lloc a Tetuan (Marroc) l'1 i 2 de desembre de 2016, juntament amb la celebració d'un seminari sobre la gestió de la ciutat i la implementació de projectes estratègics.

Documentos relacionados