Assemblea General Metropolis

| Tema: Relaciones internacionales

El nou pla de treball incorpora projectes i serveis liderats per l'AMB

Imatge de la reunió en línia

El passat dia 30 de novembre va tenir lloc de manera virtual l'Assemblea General de Metropolis on l'AMB ha estat escollida per ocupar la copresidència de Metropolis responsable dels temes relacionats amb el canvi climàtic i la transició ecològica.

Ada Colau, presidenta de l'AMB, i Ernest Maragall, vicepresident de l'Àrea d'Internacional i de Cooperació, han participat en aquesta assemblea de Metropolis, l'associació mundial de grans ciutats i àrees metropolitanes, formada per 141 socis, amb seu a Barcelona.

Nou pla d'acció

Durant la reunió s'ha escollit com a president de Metropolis per a l'etapa imminent d'un any i mig Wen Guohui, alcalde de Guangzhou. Per a la següent estapa d'un any i mig més, la presidenta serà Claudia López, alcaldessa de Bogotà.

També s'ha aprovat el nou pla d'acció de Metropolis per als anys 2021-2023 que gira al voltant de quatre eixos vinculats a la metroplització dels territoris: creixement urbà, resiliència, legitimitat pública i disrupció digital.

Dins d'aquest nou pla de treball s'incorporen projectes i serveis que compten amb el lideratge de l'AMB, com ara l'Observatori de Metròpolis, la comunitat de City Managers i també els projectes pilot. Precisament en l'àmbit dels projectes pilot s'han aprovat 5 nous projectes pilot, dos dels quals compten amb la participació de l'AMB. Un, en l'àmbit de la infraestructura verda, liderat per Ciutat de Mèxic, i un altre, en l'àmbit de la mobilitat, liderat per la regió sud-africana de Gauteng.

Suport de l'AMB a Metropolis

Colau ha destacat la importància de Metropolis i el paper que aquesta pot tenir en les diferents institucions de Nacions Unides. També ha manifestat el compromís de l'AMB de treballar amb l'agenda climàtica i feminista dins de l'organització.

Per la seva banda, Ernest Maragall ha reafirmat el suport de l'AMB a Metropolis i també ha demanat que cal fer-la més forta. Ha reclamat que cal fer un esforç per incrementar els socis de Metropolis a diferents llocs del món com els Estats Units, Àsia, etc. Maragall ha ressaltat que tot i la importància que estan guanyant les metròpolis quant a població, això no es correspon a la importància que tenen amb relació als respectius estats per les responsabilitats que en tenen. També ha fet esment de com la realitat de la covid-19 i la seva complexitat està afectant les metròpolis i com des d'aquest aspecte les metròpolis poden contribuir a les agendes globals com l'Agenda 2030, la nova Agenda Urbana (Hàbitat III) o els Acords de París.

Documentos relacionados