Aprofitament d'aigües pluvials

| Tema: Cooperación internacional, Relaciones internacionales

L'AMB i MedCities llancen un nou projecte a Tunísia

Lloc del projecte

El projecte "ValEUr Gabès: Valorització de l'aigua urbana a través d'accions i instruments innovadors", de l'AMB i MedCities, ha estat acceptat per la Comissió Europea dins la convocatòria (EuropeAid/163941/DH/ACT/Multi) per a «Projectes de demostració sobre la utilització eficaç de l'aigua». Centrat en la ciutat de Gabès, al sud de Tunísia, l'objectiu del projecte és promoure la valorització i reutilització de l'aigua pluvial en entorns urbans a traves d'estratègies i accions tècniques i institucionals innovadores.

Liderat per l'AMB, a través dels serveis de Cooperació Internacional i del Cicle de l'Aigua, el projecte compta amb la participació activa del consorci de la xarxa MedCities i de l'ajuntament de Gabès, també membre de la xarxa. El projecte respon a les prioritats estratègiques de la ciutat, segons el Pla estratègic elaborat l'any 2018 amb l'acompanyament tècnic i metodològic de MedCities, que identifica l'optimització de l'ús de l'aigua com un dels seus reptes.

Amb una durada de 30 mesos i un pressupost de més de 800.000 €, ValEUr Gabès s'iniciarà l'octubre de 2020 amb quatre activitats principals: l'elaboració d'un pla municipal de gestió integral d'aigües pluvials; l'anàlisi i transferència de les millors tecnologies disponible en gestió de l'aigua pluvial urbana; projectes pilot de recuperació i aprofitament de l'aigua pluvial a través de tècniques d'infiltració i de recollida, i, finalment, la difusió i capitalització dels resultats del projecte als actors públics i privats implicats en la gestió de l'aigua a Tunísia i a la Mediterrània.

A més, el projecte té el suport explícit d'actors com la Unió per la Mediterrània i l'oficina mediterrània del Global Water Partnership (GWP-MED) en la seva estratègia de capitalització i d'impacte sobre les polítiques públiques. Altres entitats associades tals com l'Institut Mediterrani de l'Aigua o el Laboratori de Residus, Aigua, Mediambient i Pol·lució de la Universitat de Lió aportaran al projecte la seva experiència tècnica. 

Documentos relacionados