Aportació d'emergència a El Salvador

| Tema: Governanza, Relaciones internacionales

El projecte europeu AMSS-AMB presta ajuda per la COVID-19

Imatge del projecte

El projecte de governança metropolitana AMSS-AMB ha lliurat cistelles d'aliments i productes bàsics a 3.696 famílies dels 14 municipis que conformen l'Àrea Metropolitana de San Salvador. L'actuació que s'està duent a terme al Salvador de manera cogestionada pel Consell d'Alcaldes i l'Oficina de Planificació de l'Àrea Metropolitana de San Salvador (COAMSS-OPAMSS) i l'AMB, ha permès que les famílies més vulnerables poguessin passar el confinament amb els drets bàsics garantits.

La pandèmia de la Covid-19 ha impactat, amb diferents nivells, a quasi tots els països del món, també en aquells on l'AMB hi treballa. Al Salvador, s'està duent a terme el projecte de governança "Fortalecida la Gobernanza del Área Metropolitana de San Salvador (AMSS) para la Adopción e Implementación de los Objetivos de Desarrollo Sostenible", finançat per la Unió Europea i COAMSS-OPAMSS, institució metropolitana amb la qual l'AMB treballa des de fa anys. 

Davant la situació d'emergència, el projecte s'ha hagut d'adaptar a les noves necessitats. Els ajuntaments han hagut de fer front a les necessitats bàsiques de la ciutadania malgrat comptar amb escassos recursos. Per aquest motiu, el 17 de març de 2020, es va acordar reorientar algunes accions com l'ajut alimentari i de productes bàsics.

Els habitants de San Salvador i els municipis veïns, a més, han patit una doble afectació en ser colpejats per la tempesta tropical Amanda a finals del mes de maig. Les fortes inundacions provocades per la tempesta van causar la mort de 30 persones i van afectar gairebé 30.000 famílies a tot el país. COAMSS-OPAMSS i la Delegació de la UE a El Salvador aportaran també suport econòmic per pal·liar aquestes afectacions.

Documentos relacionados