Línia R9 Castelldefels – Cornellà – Zona Universitària

La construcció d'una nova línia de Rodalies entre Castelldefels i Zona Universitària, passant per Gavà, Viladecans, Sant Boi, Cornellà i Esplugues, suposarà un gran augment de la cobertura ferroviària al sud del Baix Llobregat.

Technical details

Developper:
Ministeri de Foment
Budget:
2.065 M€
Status:
Project
Status detail:
Estudi informatiu redactat
Estimated time:
2020

Description

La nova línia, de doble via, tindrà una longitud d'uns 22,4 km i disposarà d'11 estacions. Un dels extrems se situarà a l'actual estació de Rodalies de Castelldefels. Tant Gavà com Viladecans disposaran d'estacions al centre neuràlgic. A Sant Boi de Llobregat s'ubicaran dues estacions, una a la plaça de Catalunya i l'altra enllaçant amb el metro Llobregat – Anoia. El traçat continuarà fins a Cornellà de Llobregat, on s'establirà un intercanviador amb la línia R4 de Rodalies, la línia L5 del metro i el Trambaix. La línia passarà per Esplugues de Llobregat i finalment acabarà a l'intercanviador de Zona Universitària, encarant el futur túnel que es planteja construir sota la Diagonal.

Amb la creació de nous intercanviadors i estacions a nuclis municipals que actualment tenen una oferta ferroviària limitada, la connexió interna a l'àmbit sud del Baix Llobregat quedarà molt reforçada.