Torre d’intervenció i vigilància TIV-AMB

El nou prototip de torre de vigilància per a les platges metropolitanes, la TIV_AMB, és un element del catàleg de mobiliari que l'AMB va dissenyar amb l'assessorament de diverses entitats i empreses expertes en salvament i socorrisme. Aquesta estructura és una evolució de la clàssica cadira de vigilància que eleva l'habitacle més d'un metre respecte del nivell de la sorra per tenir més visibilitat. S'hi accedeix per una rampa que es plega quan no està de servei.

©Adrià Goula
Technical details
 • Project date:
  January 2017
  Start work date:
  --
  End work date:
  --
  Work execution date:
  January 2018
  Municipality:
  Castelldefels, El Prat de Llobregat, Gavà, Viladecans
  Area:

  7 m2

  Cost:
  49.888 €
 • Project management:
  Moisés Martínez-Lapeña, Carles Español (AMB)
  Collaborators:
  EQUIP EXTERN: BBG Estructures, Eprototips
  Contractor:
  Olprim
Financing

Aquesta intervenció ha estat finançada per:

l'AMB
 

Description

L'element principal de la torre és la cabina, un espai cilíndric de 160 cm de diàmetre, obert al mar i a la zona de bany, que es pot tancar amb panells mòbils transparents per protegir els socorristes de les inclemències del temps sense perdre la visibilitat de la zona de bany. A l'interior, els materials del paviment i els seients són drenants per evitar acumulacions d'aigua o sorra. La coberta de la torre de vigilància té dues parts diferenciades: la coberta de la cabina, impermeable i amb aïllament tèrmic, i la part de visera, permeable, que protegeix els socorristes del sol durant la part central del dia. A la part superior hi ha un pal on es col·loca una bandera que indica l'estat del servei.

L'estructura de la TIV_AMB és d'acer i està ancorada sobre un únic punt. Això permet retirar-la més fàcilment en cas de fort temporal o en el moment en què la torre s'ha de desmuntar i traslladar per guardar-la en un magatzem fins a la següent temporada de bany. La TIV_AMB té una altura que la fa més propera als banyistes que el model de fusta anterior i ofereix una protecció més completa als socorristes. Un excel·lent exemple de l'evolució del mobiliari de vigilància de les platges.

Where