Plaça Trafalgar

1a fase de la reurbanització de la plaça Trafalgar. Una actuació que transforma l'espai i en millora l'accessibilitat i la sostenibilitat.

©Jon Arruti
Technical details
 • Project date:
  April 2018
  Start work date:
  --
  End work date:
  --
  Work execution date:
  June 2020
  Municipality:
  Badalona
  Area:

  5.173 m2

  Cost:
  1.498.682,26 €
 • Project management:
  Jordi Navarro (AMB)
  Works management:
  Jordi Navarro, Joan Roca (AMB)
  Collaborators:
  EQUIP AMB: Oriol Garcia, Jordi Rodríguez, Jonatan Álvarez, Jordi Bardolet
  EQUIP EXTERN: INTEC
  Contractor:
  Excavaciones y Construcciones Benjumea SA
Financing

Programa PACTE 16-19
El Programa d'actuacions de cohesió territorial (PACTE), incorpora les actuacions pròpies de l'AMB, ja siguin directes o en cooperació amb ajuntaments. Inclou equipaments, espais públics i infraestructures. Aquesta intervenció ha estat finançada per l'AMB.

Description

La proposta d'aquesta primera fase consisteix en la remodelació integral d'una part de la plaça, construïda als anys vuitanta, i introdueix una important millora ambiental, així com una millor accessibilitat que permet una connexió més fluïda entre els diferents barris de la ciutat, posant èmfasi en el seu caràcter de nou espai lliure central. 

El desnivell entre l'antiga carretera de València i l'avinguda del Marquès de Sant Morí es resol a través d'una grada i alhora es genera una nova connexió mitjançant un camí diagonal entre ambdós carrers. Es recupera el traçat de l'antic camí de Santa Coloma amb la construcció d'una passera que uneix els carrers de Mena i Tarragona.

Where