Pista esportiva Marcel·lí Moragas

El projecte cobreix una de les pistes esportives de l'escola Marcel·lí Moragas i construeix quatre vestidors a peu de pista. El projecte respecta els arbres existents gràcies una arquitectura que en protegeix el creixement preveien l'espai necessari.

Foto: Simón García
Technical details
 • Project date:
  September 2016
  Start work date:
  --
  End work date:
  --
  Work execution date:
  June 2018
  Municipality:
  Gavà
  Area:

  1,368 m2 (pista)

  478 m2 (edificació)

  1.807 m3 (urbanització)

  Cost:
  2.129.119 €
 • Project management:
  Marina Salvador (AMB)
  Works management:
  Marina Salvador (AMB)
  Direcció d'execucció: Mireia Diaz
  Collaborators:
  EQUIP AMB: Marc Alemany, Verónica Delgado, Marta Juanola, Gisela Traby
  EQUIP EXTERN: BBG Estructures
  Contractor:
  Calaf Constructora
Financing

AMB 

Ajuntament de Gavà

Description

El projecte se centra en el cobriment d’una de les pistes esportives que té l'escola Marcel·lí Moragas, així com la construcció de quatre vestidors, dos vestidors amb farmaciola i diversos magatzems a peu de pista.
Un dels condicionants importants del projecte ha estat la necessitat de conservar uns cedres que hi havia a la part de l'accés des del carrer; això ha conduit a col·locar els vestidors lluny de la projecció de les copes dels arbres per no posar-los en perill.

La col·locació dels vestidors ha exigit el desplaçament de les pistes existents i, per tant, una nova definició de tot l'espai esportiu. El cobriment de la pista s'ha fet amb una estructura metàl·lica tridimensional i una coberta tipus sandvitx amb unes lluernes intercalades. Les pistes esportives s'han construït de nou i s'hi han col·locat unes grades prefabricades a tot el llarg.
Els vestidors s'han edificat en tres petits mòduls rectangulars: un amb els quatre vestidors dels esportistes; un segon mòdul amb els serveis complementaris de vestidors dels àrbitres, recepció i despatx d'atenció al públic, i un altre amb els lavabos públics a peu de pista.

La construcció dels tres mòduls del programa s'ha dut a terme amb una estructura d'entramat lleuger de fusta d'avet amb un acabat exterior de Trespa i un acabat interior d’HPL. A l'interior, cada vestidor és d'un color primari diferent, per donar-los així una nota de distinció. Exteriorment s'han emprat diferents tons de marró i verd clar per tal d'integrar-se al màxim en el paisatge.
 

Where