Jardins de Joan Salvat Papasseit

La transformació de la plaça elimina les barreres arquitectòniques i en millora l'accessibilitat i la circulació tant interior com perimetral. La vegetació i el mobiliari urbà organitzen els diferents espais: un nou estany, una àmplia superfície de sauló i una àrea de jocs infantils.

Foto: Jon Arruti
Technical details
  • Project date:
    February 2018
    Start work date:
    --
    End work date:
    --
    Work execution date:
    April 2019
    Municipality:
    El Prat de Llobregat
    Area:

    5.932 m2

    Cost:
    1.091.300 €
  • Project management:
    Carlos Llinás (AMB)
    Works management:
    Jordi Larruy (AMB)
    Collaborators:
    EQUIP AMB: Jonatan Álvarez, Arnau Canyes, Susana Casino, Tamie Delgadillo, Oriol Paluzie, Ferran Roca
    Contractor:
    Benjumea
Financing

AMB

Ajuntament del Prat de Llobregat
 

Description

La proposta vol reordenar els espais i usos mitjançant la disposició en una banda central dels diferents elements que formen part del programa, segons les demandes del procés participatiu i les directrius de l'Ajuntament; és a dir, el nou estany, una superfície de sauló polivalent i una àrea de jocs infantils de caràcter inclusiu, principalment. 

Per tal de delimitar i protegir les franges de vegetació, es van col·locant bancs de pedra entre el sauló i les arbustives, com traces que separen o ordenen també els diferents usos dels espais de la plaça.
Disposada en sentit longitudinal est-oest, es situa en una zona lliure i pavimentada d'estada i d'ús polivalent, amb un espai de circulació de vianants independent de la vorera de l'esmentada avinguda, que connecta millor l’eix urbà de l’avinguda del Remolar amb la plaça de Catalunya.

El caràcter enjardinat que es pretén donar al conjunt fa que tant la zona de l'estany com l'àrea de jocs infantils quedin protegides amb vegetació arbustiva i bardisses.

Where