Escola municipal de música Roser Cabanas

La nova escola municipal de música reaprofita la nau posterior del recinte industrial tèxtil de Can Bagaria. El condicionament de l’espai per al nou ús es complementa amb patis que permeten veure l’estructura i la volumetria interior original. Aquesta rehabilitació forma part del procés de regeneració de tot el conjunt arquitectònic modernista en un centre cultural.

Foto: Simón García
Technical details
 • Project date:
  July 2017
  Start work date:
  --
  End work date:
  --
  Work execution date:
  June 2021
  Municipality:
  Cornellà de Llobregat
  Area:

  1.863,30 m2 

  Cost:
  3.468.355 €
 • Project management:
  Marina Salvador (AMB)
  Works management:
  Marina Salvador (AMB)
  Direcció d'execució: Albert Dalmau (AMB)
  Collaborators:
  EQUIP AMB: Marc Alemany, Jordi Bardolet, Verónica Delgado.
  EQUIP EXTERN: Arau Acustica, BBG Estructures, Dopec, Ivana Rossell Acústica, Joan Gónzález Gou.
  Contractor:
  Arcadi Pla S.A.
Awards and acknowledgments

Guanyador, Premis Catalunya Construcció 2023. Categoria de rehabilitació patrimonial.

 

Financing

AMB

Ajuntament de Cornellà de Llobregat

UE-FEDER (Fons Europeu de Desenvolupament Regional)

Description


El projecte contempla la reforma i la rehabilitació de la nau posterior del recinte industrial tèxtil de Can Bagaria, una mostra del patrimoni arquitectònic modernista del s. XX de Cornellà de Llobregat, per transformar-lo en una escola de música, com a part d´un procés de regeneració de tot el conjunt en un centre cultural, previst per l´Ajuntament de Cornellà a través de l´encàrrec a l´Àrea Metropolitana de Barcelona.

El projecte treballa la implantació des d'una visió general a través de les directrius tractades al planejament i sota criteris de conservació dels paràmetres originals de patrimoni arquitectònic reflectits al catàleg del Pla Especial de Patrimoni de Cornellà de Llobregat.

La nau és una construcció lineal de 112 m de llargada per 12,86 m d'amplada. El programa es desenvolupa en dues i s'han creat diversos patis que distribueixen els espais per atenuar l'impacte de la intervenció i potenciar visualment la secció i el volum interior original.
 

Where