Platges de Barcelona

La recuperació del front marítim de la ciutat, iniciada als anys vuitanta del segle XX, ha significat un canvi històric i ha fet possible la integració de les platges del nord a la vida quotidiana dels barcelonins. Actualment, Barcelona disposa de més de quatre quilòmetres i mig de platges perfectament equipades i disponibles per al bany. Són l'espai d'esbarjo més gran de la ciutat. La característica principal de les platges de Barcelona és la seva condició urbana, ja que són grans espais oberts per a l'ús ciutadà i fàcilment accessibles des de qualsevol punt de la ciutat.

Estat de la platja

  • Flag
    Bandera: Desconegut
    Desconegut
  • Sea conditions
    Estat del mar: Desconegut
    Desconegut
  • Water quality
    Qualitat de l'aigua: Sense servei
    Sense servei
  • Jellyfish
    Desconegut
Font de les dades

Fonts: Ajuntament de Barcelona; Servei Meteorològic de Catalunya.

Imatge de la platja de Sant Sebastià
© María José Reyes

La platja de Sant Sebastià és la que està situada més a ponent de Barcelona i, juntament amb la de la Barceloneta, la més antiga i de major tradició, amb clubs esportius de gran rellevància a la ciutat per les seves activitats relacionades amb el mar. És una platja molt freqüentada, tant pels barcelonins com per usuaris estrangers.

Lenght: 645

Area: 32.109,75m2


Equipaments
Abalisament d'espigons Dutxes i rentapeus Passeres
Abalisament  de sortida d'embarcacions Jocs infantils Senyalització informativa
Abalisament de zona de bany Lavabos Cadires de vigilància
Bancs Lavabos adaptats Xarxes de voleibol
Bar Papereres

Serveis
Informació ambiental
Megafonia
Seguretat
Salvament i socorrisme

Anar al web de platges de Barcelona
Location
How to get there?
Transport nearby...
Related publications
Related interesting spots
  • $escapeTool.html($relacionat_puntinteres_alt_)
    Categoria:
    Jugatecambiental
    Descripció:
    La Jugatecambiental ofereix un munt de propostes per gaudir en família i aprendre moltes coses sobre les platges metropolitanes, la natura i el medi ambient, mentre juguem i fem activitats. Hi trobarem un punt d'informació de la platja i el seu entorn, un espai de joc i una proposta d'activitat guiada.
  • $escapeTool.html($relacionat_puntinteres_alt_)
    Categoria:
    Lloc singular
    Descripció:
    Amb el rerefons escultòric de la placa fotovoltaica del Fòrum, la piscina d'aigua salada a mar obert amb una zona de bany ben delimitada és una altra manera de viure l'experiència del mar a Barcelona. S'ha de tenir en compte que no hi ha sorra i que s'accedeix a l'aigua des de les superfícies pavimentades mitjançant escales. Es tracta d'un espai tranquil i molt fotografiat per turistes i curiosos. Disposa de múltiples serveis i d'un suport per a persones amb mobilitat reduïda amb voluntaris que els ajuden a entrar i sortir de l'aigua.
  • $escapeTool.html($relacionat_puntinteres_alt_)
    Categoria:
    Interès històric
    Descripció:
    L'elaboració i manufactura del gas a Catalunya va començar amb la fàbrica de gas de la Barceloneta l'any 1842. A principis del segle XX va augmentar la necessitat de volum i pressió d'aigua i per això es va ampliar la fàbrica i es va aixecar una torre de l'aigua d'estil modernista, construïda per l'arquitecte Josep Domenech i Estapà. Aquesta torre ha quedat com un testimoni amb l'estructura d'un vell gasòmetre i un petit edifici.
  • $escapeTool.html($relacionat_puntinteres_alt_)
    Categoria:
    Interès artístic
    Descripció:
    Ubicada al sud del Port Olímpic de Barcelona, El peix daurat és una imponent escultura de 56 metres de llarg i 35 d'alçada obra de l'arquitecte canadenc Frank Gehry. De marcat estil abstracte, està composta per una sèrie de fines línies entrecreuades que formen un enreixat metàl·lic. El peix daurat és una icona consolidada de la ciutat, una escultura que sembla flotar sobre el Mediterrani i que s'ha convertit en un dels símbols de la Barcelona postolímpica.
  • $escapeTool.html($relacionat_puntinteres_alt_)
    Categoria:
    Interès artístic
    Descripció:
    Quatre cubs desencaixats formen una escultura de 10 metres d'alçada recolzada per una base de formigó. És "L'estel Ferit", de Rebecca Horn, que tothom coneix com "els cubs" i que s'ha convertit en un dels símbols de la Barceloneta. L'artista alemanya, ret homenatge al barri pescador de la Barceloneta, en plena transformació urbana amb motiu de les olimpíades de 1992. L'autora va voler immortalitzar les guinguetes que fins aleshores ocupaven la primera línia de mar del barri i que van ser enderrocades durant la Barcelona preolímpica.
  • $escapeTool.html($relacionat_puntinteres_alt_)
    Categoria:
    Interès artístic
    Descripció:
    Escultura d'acer instal·lada l'any 2004, obra d'Alfredo Lanz. La seva composició contraposa les formes abstractes amb les siluetes figuratives, alhora que juga amb els espais buits i les formes perfilades de l'acer. Simbolitza la natació a través de les seves diferents modalitats: salts, waterpolo, velocitat i sincronitzada. Com que està situada vora el mar, damunt la sorra, permet contemplar-la de manera neta, llunyana i des de diferents punts de vista.
  • $escapeTool.html($relacionat_puntinteres_alt_)
    Categoria:
    Interès artístic
    Descripció:
    L'obra, de l'escultor madrileny Juan Muñoz, de l'any 1992, consisteix en una mena de glorieta enreixada dins la qual hi habiten cinc figures humanes de bronze, amb la base esfèrica. La idea inicial, d'on prové el títol de l'obra, preveia un sistema de recirculació d'aigua que fes que en aquell espai sempre hi plogués, però dificultats tècniques van truncar aquesta instal·lació. El conjunt, amb els tres grans arbres que l'envolten, situat damunt la sorra, és com una mena d'oasi inquietant, misteriós i pertorbador.
  • $escapeTool.html($relacionat_puntinteres_alt_)
    Categoria:
    Lloc singular
    Descripció:
    Consolidat com una àrea emblemàtica de Barcelona amb 740 amarradors i 85 establiments comercials, el Port Olímpic de Barcelona va ser construït amb motiu de la celebració dels Jocs Olímpics de Barcelona del 1992. Es troba integrat dins del conjunt ornamental de la Vila Olímpica, al cor de la zona marítima de Barcelona, envoltat de platges i jardins i edificis tan significatius com la Torre Mapfre o l'Hotel Arts. Compromès amb el medi ambient, el port facilita tot tipus de recursos perquè l'usuari adquireixi també aquest compromís i perquè faci de la pràctica de la navegació una activitat grata per a l'entorn marí. Fruit d'aquesta política són les certificacions ISO 9001, 14001, EMAS i Bandera Blava que any rere any li són atorgades.
Related projects