Parc lúdic fluvial del Prat de Llobregat

Categories: Espais participatius

Municipalities: El Prat de Llobregat

Parc lúdic fluvial del Prat de Llobregat

El Parc Lúdic Fluvial és la porta d'accés al riu Llobregat des del municipi del Prat de Llobregat.

Descripció

El parc, de 6,7 hectàrees, consta d'un sistema de recorreguts i d'un passeig fluvial de 1,8 km paral·lel al riu Llobregat amb zones d'estada associades, així com d'una gran varietat de jocs distribuïts a l'albereda central. Es defineixen zones d'intensitat d'ús com serien l'entorn de la Torre Mirador o la plaça dels Umbracles. Aquesta última singularitza l'accés principal al riu Llobregat des del Prat de Llobregat.

És important remarcar que el parc connecta l'espai fluvial del Prat i Sant Boi, situat aigües amunt, amb els espais naturals del Delta del Llobregat situats aigües avall, permetent així un llarg i agradable passeig a peu o en bici pel marge dret del riu fins a les platges metropolitanes.

Les accions ambientals dutes a terme han permès la naturalització de l'espai i l'augment del seu valor mediambiental. S'han sembrat i plantat espècies característiques d'aquesta zona del riu i de baix manteniment, que serviran com a base per a noves comunitats de vegetació i fauna associada. Per un altre banda, s'ha instal·lat un sistema de drenatge sostenible que redueix les necessitats hídriques del parc.

Cal destacar també que al parc hi ha un mirador situat sobre una torre de descàrrega del tub de Salmorres que es troba obert al públic i que ofereix importants vistes panoràmiques del propi parc, el riu i el municipi.

Marker
Parc lúdic fluvial del Prat de Llobregat El Prat de Llobregat
Getting there
Transports nearby...