Parc fluvial de Sant Boi de Llobregat

Categories: Espais participatius

Municipalities: Sant Boi de Llobregat

Accessos al parc fluvial de Sant Boi de Llobregat

El Parc Fluvial de Sant Boi recupera per a la ciutadania una gran espai anteriorment ocupat per antics horts il·legals situats molt a prop del centre urbà de Sant Boi de Llobregat.

Descripció

De fet, el cas de Sant Boi de Llobregat resultava paradigmàtic ja que fins fa poc temps, aquest important municipi de més de 82.000 habitants, vivia totalment d'esquenes al riu degut a que l'accés a l'espai fluvial resultava pràcticament impossible pels vianants si no era a base de realitzar llargs i perillosos recorreguts. La nova passera d'accés al riu Llobregat sorteja les vies dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i sobrevola el Canal de la Dreta del Llobregat i la concorreguda BV-2002, aconseguint així generar un còmode recorregut que deixa l'espai fluvial a escassos 250 metros de l‘ajuntament i el casc urbà de la ciutat.

En definitiva, s'ha recuperat un parc fluvial de 3 hectàrees on s'han realitzat plantacions de diferents espècies de vegetació de ribera. En total, més de 200 arbres, entre els quals hi ha salzes, pollancres, freixes, àlbers i figueres. També s'han plantat més d'un miler de plantes aquàtiques, arbustives com la ginesta i enfiladisses com les heures.

Marker
Parc fluvial de Sant Boi de Llobregat Sant Boi de Llobregat Parc fluvial de Sant Boi de Llobregat
Getting there
Transports nearby...