Accés des del Pont del Diable

Categories: Route

Municipalities: Castellbisbal

Accés des del Pont del Diable

Una de les actuacions singulars realitzades dins del projecte global de recuperació social i ambiental del riu Llobregat és la de l'accés des del Pont del Diable al nou camí del marge esquerre del riu a Castellbisbal.

Punt d'inici

En conjunt, la rampa d'accés que permet accedir a l'espai fluvial, representa un homenatge a la cultura de la romanització i a l'exaltació de l'espai natural lliure i obert. El paviment de la rampa és ceràmic, construït amb peces en forma d'espiga d'argila vermella (Llobregat = Rubricatus = roig, vermell), i d'altres elements singulars que evoquen diferents metàfores.

Així doncs, es crea en aquest punt un important i emblemàtic node de connectivitat donada l'existència del Pont del Diable que creua el riu, però també condueix fins a ell. En aquest punt, el nou accés també connecta amb l'estació de FGC de Martorell-Vila, fet que possibilita un salt d'escala en el projecte a l'hora de donar resposta a unes funcions i necessitats territorials.

L'accés des del Pont del Diable representa l'inci dels 30 km de camins que definèixen el Parc Riu Llobregat i que ens poden conduir des de Martorell fins a les platges metropolitanes passant per diferents paisatges i punts d'interès.

Marker
Accés des del Pont de Diable Castellbisbal Accés des del Pont de Diable
Getting there
Transports nearby...