Riera de Corbera

Riera de Corbera

Quan s'acaba el parc de la Solana trobem el tram final de la riera de Corbera que desguassa al riu Llobregat sota els carrils de l'autovia A-2. En aquest tram, la riera està habilitada per al pas de ciclistes i vianants cap al camí del Riu Llobregat.

Technical details

  • Subjects:
    Rivers
  • Approval date:
    June 2020
  • Type / Subtype:
    Riu Llobregat
  • Municipality:
    Sant Andreu de la Barca
  • Coordenades:
    41.443140, 1.983334
Riera de Corbera

La riera de Corbera fa partió entre els municipis de Sant Andreu de la Barca i Corbera de Llobregat. És un curs d'aigua intermitent que recorre espais de gran interès geològic en bon estat de conservació on destaquen gorgs i salts d'aigua espectaculars.

Aigües amunt de la riera de Corbera, des de l'accés al riu, trobem la font de l'Hermano, una zona recuperada al voltant d'una antiga font, actualment no potable, sobre els marges de la riera de Corbera, que té amb alguns exemplars arboris espectaculars i plantacions de ribera.

Davant de la font de l'Hermano i al terme de Corbera de Llobregat, es troba un antic pou de glaç, una construcció semisubterrània de grans dimensions i en bon estat de conservació, de forma cilíndrica i octogonal i amb una coberta de cúpula semiesfèrica construïda entre els segles XVII i XVIII per a l'enmagatzemament de gel. Hi ha perill de caigudes.

0
Riera de Corbera A-2, 2326, 08740, Sant Andreu de la Barca
Getting there
Transports nearby...