Aiguamolls - Güal inundable de Sant Vicenç - Molins - Sant Feliu

Aiguamolls - Güal inundable de Sant Vicenç - Molins - Sant Feliu

Aquest accés ens porta al camí del Riu Llobregat, tot resseguint l'aiguamoll de Molins i fins al gual de connexió amb Sant Vicenç dels Horts i Sant Felius de Llobregat.

Technical details

  • Subjects:
    Rivers
  • Approval date:
    June 2020
  • Type / Subtype:
    Riu Llobregat
  • Municipality:
    Molins de Rei
  • Coordenades:
    41.400739, 2.020279
Aiguamolls - Güal inundable de Sant Vicenç - Molins - Sant Feliu

Per arribar a aquest accés hem d'anar pel carrer del Pla i tombar pel camí de la Riera de Bonet. Uns 100 m aigües amunt es troba el pas inferior que travessa la B-23. A la sortida del pas inferior seguirem recte fins a trobar el trencall, que voreja l'aiguamoll i ens porta al camí del riu.

Els aiguamolls són el resultat de la conservació d'un meandre que va quedar desconnectat del riu a causa de la construcció de l'A-2. La seva posició elevada respecte de la llera, que queda més de 5 metres més avall, revela el procés de successives canalitzacions que ha sofert el Llobregat. Tot i això, es tracta d'un espai on hi ha una abundosa vegetació ripària i una elevada biodiversitat. Actualment, però, l'aiguamoll està en fase de renovació i les llacunes estan sense aigua.

Seguint aigües avall, al final del terme municipal de Molins de Rei, es troba el gual inundable que uneix els dos marges del riu Llobregat i connecta els municipis de Sant Vicenç dels Horts, Molins de Rei i Sant Feliu de Llobregat.

0
Aiguamolls - Güal inundable de Sant Vicenç - Molins - Sant Feliu E-90, 08750, Molins de Rei
Getting there
Transports nearby...