Una Festa del Medi Ambient d'èxit

| Subject: Parks

Més de 1000 persones participen en les diferents activitats dels parcs de Can Zam i del Pi Gros

El passat diumenge 2 de juny es va celebrar la Festa del Medi Ambient al parc de Can Zam (Santa Coloma de Gramenet) i al parc del Pi Gros (Sant Vicenç dels Horts). 

Totes dues van comptar amb una bona assistència de públic, que va participar en les diferents activitats proposades. Can Zam va rebre al voltant de 1000 persones i el Pi Gros, amb una festa més local, va aconseguir aplegar 100 assistents. 

Aquesta iniciativa fa quatre edicions que s'organitza a Can Zam i enguany, com a novetat, s'hi ha incorporat el Pi Gros. D'aquesta manera, la festa té lloc en els dos sectors de l'àrea metropolitana de Barcelona: Besòs i Llobregat. En ambdós casos, la festa, que compta amb la col·laboració dels ajuntaments, té com a objectiu sensibilitzar sobre diversos aspectes relacionats amb el medi ambient. També s'hi sumen la Jugatecambiental i altres tallers proposats per l'AMB.

En el cas de Santa Coloma de Gramenet, Ecometròpoli i diverses entitats del municipi van ser els encarregats de dinamitzar diversos tallers i activitats relacionats amb la biodiversitat urbana, els residus o el consum ecològic.

La Direcció de Serveis de Mobilitat Sostenible de l'AMB va aportar-hi un circuit d'habilitats en bicicleta i també la carpa del Bicibox, amb una demostració de bicicleta elèctrica. Un dels moments més emotius de la jornada va ser l'alliberament d'un bernat pescaire, un animal recuperat al Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Torreferrussa.

En el cas del parc del Pi Gros, es van dur a terme diverses activitats que mostraven el treball en matèria de biodiversitat que s'ha dut a terme a l'equipament en col·laboració amb escoles i públic en general. Els visitants van poder fer un itinerari d'observació de papallones, un altre d'ocells i un d'orientació.  

La Festa del Medi Ambient s'emmarca dins la programació del l'13è cicle d'activitats als parcs, platges i rius metropolitans i de l'Estiu Metropolità.

Related documents
Related links
Related facilities
  • Imatge del parc
    Municipalities:
    Sant Vicenç dels Horts
    Inauguració:
    1990
    Superfície:
    118.386 m2
  • Imatge del parc
    Municipalities:
    Santa Coloma de Gramenet
    Inauguració:
    1999
    Superfície:
    113.405 m2
Related publications
Where
Marker
Parc de Can Zam Santa Coloma de Gramenet
Marker
Parc del Pi Gros Sant Vicenç dels Horts