Torna la Jugatecambiental

| Subject: Parks, Beaches

Comença la temporada de tardor als parcs i platges

Jugatecambiental al parc de la Infanta

El cap de setmana del 17 i 18 de setembre arrenca la programació de tardor a les 45 Jugatecambientals dels parcs i platges metropolitans. La temporada finalitzarà el primer cap de setmana del mes de desembre.

La principal novetat és la incorporació de la nova Jugatecambiental del parc de la Mariona de Molins de Rei i la de la platja del Remolar a Viladecans. Aquesta darrera es troba en un punt de gran importància ecològica, entre una pineda litoral, un espai d'aiguamoll i els sistemes dunars de la platja.

Aquesta temporada les Jugatecambientals dels parcs de la Solana (Sant Andreu de la Barca), del Llobregat (Sant Feliu de Llobregat) i de Can Rigal (Barcelona) estrenaran equipaments. S'han renovat mòduls i mobiliari per tal de convertir-les en Naturaules. Els nous espais amplien els seus objectius educatius, ja que permeten fer activitats amb continguts diversos en contacte amb la natura, també en l'àmbit escolar o amb les entitats dels municipis.

Pel que fa a la Jugatecambiental del parc de les Palmeres (Corbera de Llobregat), continuarà a la seva ubicació provisional. Fins que acabin les obres de millora que s'hi duen a terme es troba a l'esplanada del naixement del pessebre vivent, a prop del cementiri.

La programació de tardor inclou activitats relacionades amb la mobilitat sostenible, la biodiversitat i l'observació de la natura en aquesta estació de l'any. Són tallers, gimcanes, jocs de tot tipus i contes adreçats a públic de totes les edats.

En el cas de les Jugatecambientals de les platges, el dia 23 d'octubre se celebrarà l'Acció Platges Met. Es tracta d'una jornada participativa amb activitats relacionades amb els reptes que afronta la gestió de les platges metropolitanes, especialment la seva regressió per la pèrdua de sorra o la importància de la protecció dels espais dunars com a espais de defensa contra el canvi climàtic i reservoris de biodiversitat.

A més de les activitats dirigides per educadors i educadores, que variaran cada cap de setmana, es podrà gaudir d'un espai de joc no dirigit que aquesta temporada oferirà nous materials i propostes. En alguns casos, serà possible demanar-los en préstec per poder fer al parc activitats autoguiades. A més, la majoria de Jugatecambientals disposen de Bicikits amb eines bàsiques per fer manteniment i petites reparacions de bicicletes. En el cas dels parcs de Can Zam (Santa Coloma de Gramenet) i Fontsanta (Sant Joan Despí) també es poden utilitzar les Cletes, bicicletes familiars amb caixa per passatgers.

La programació de les diferents Jugatecambientals es pot consultar al seu perfil d'Instagram i també al web de l'AMB. Totes les activitats tenen lloc els dissabtes i diumenges d'11.30 a 13.30 h o de 12 a 14 h, segons el parc o la platja. No es requereix inscripció prèvia, tot i que les places de les activitats estaran sotmeses a les existències de materials i a l'espai disponible.

La Jugatecambiental és un projecte compartit amb els ajuntaments i sovint els municipis hi inclouen la participació d'entitats i associacions de veïns. Així mateix, és un recurs per a la dinamització dels barris i els municipis en general.

Related documents