Telegestió en el reg dels parcs

| Subject: Parks

Aquest sistema s'ha implantat a les Palmeres, la Timba, Can Ginestar i la Bastida

Imatge del reg als parcs

Recentment s'ha implantat als parcs de les Palmeres, la Timba, Can Ginestar i la Bastida el sistema de telegestió del reg que substitueix els antics programadors de reg central o autònom.

Els parcs de les Palmeres i la Timba disposaven de programadors centrals convencionals, mentre que al parc de Can Ginestar hi havia programadors autònoms independents. En el cas del parc de la Bastida, simplement s'ha fet el trapàs cap al nou sistema. Amb aquestes actuacions, ja seran 36 els parcs que comptaran amb telegesió en el reg.

Les comunicacions del nou sistema són diàries i bidireccionals mitjançant GPRS. El principal avantatge és que la majoria de les comunicacions es duen a terme per banda lliure de radiofreqüència, fet que comporta una menor despesa en el manteniment. La gestió es fa a través d'un software web o una app gratuïta.

La telegestió permet conèixer, mitjançant qualsevol dispositiu amb connexió a internet (mòbil, tauleta, ordinador…), l'estat real de la programació del reg, dels equips i dels sensors (pluja, vent o cabalímetres). D'aquesta manera, la planificació es fa de manera immediata segons les dades recollides.

Així s'aconsegueix una millora en la gestió, es redueixen els desplaçaments dels tècnics als parcs per tal de reprogramar o conèixer l'estat dels equips i s'estalvia aigua i energia, ja que es pot intervenir de manera immediata sobre qualsevol element del sistema.

L'AMB aposta per la tecnologia en el manteniment dels parcs i les platges metropolitanes per assolir una gestió integral d'aquests espais més sostenible. 

Related documents
Related links
Related facilities