Tancaments de fusta i corda a les dunes

Back

| Subject: Beaches

Ajuden a recuperar i preservar aquests espais


Des de finals de febrer s'estan instal·lant nous tancaments de fusta i corda al voltant de les zones dunars de les platges del sud de l'àrea metropolitana de Barcelona (Castelldefels, Gavà, Viladecans i el Prat de Llobregat). També s'estan renovant els que s'han deteriorat o envellit.

Aquests tancaments ajuden a resuperar aquests espais i alhora compatibilitzen la seva funció ambiental amb la dels usos dels ciutadans. La preservació de les dunes és indispensable, tant pel seu valor per a la biodiversitat com per la seva funció de protecció de la primera línia costanera.

Aquesta intervenció s'allargarà encara fins a finals d'abril, ja que és necessària la instal·lació d'un total de 9.100 metres lineals de pals i cordes. La intervenció forma part del pla de millora de la biodiversitat a la xarxa de parcs i platges de l'àrea metropolitana de Barcelona, un document que estableix les línies estratègiques per a la gestió d'aquests espais sempre tenint en compte la seva riquesa natural.

Amb l'objectiu d'informar els usuaris de la platja de la importància de les dunes com a ecosistema i de les possibles restriccions de pas, també s'ha inclòs senyalització a través de plaques adossades als pals de fusta, tant als nous trams, com a la resta de tancament ja instal·lat.

Gallery

Related publications

Where

  • Marker

    Platges de Castelldefels Castelldefels

    Marker

    Platges de Gavà Gavà