Platges amb més serveis

| Subject: Beaches

Més de 9 milions de visitants a les platges durant la temporada d'estiu

L'ocupació a les platges aquesta temporada d'estiu 2015 ha estat molt alta. Es calcula que s'han superat els 9 milions de visitants a les platges metropolitanes, gràcies, sobretot, a l'estabilitat meteorològica i a les altes temperatures.

Per donar resposta als usuaris d'aquests espais públics, en aquesta temporada l'AMB ha afegit una sèrie d'equipaments per fer l'estada a la platja més agradable i segura, com ara la instal·lació de 40 aparca-bicicletes model AMB (amb un total de 320 places), que han estat molt utilitzats. També s'ha posat en marxa el nou model d'element de megafonia –3 unitats a la platja de la Nova Icària– que, a banda de millorar la cobertura i la qualitat de la megafonia mateixa, disposa d'emissor públic de Wi-Fi, per als usuaris de la platja, i sensors meteorològics. Dins de l'àmbit innovador, enguany s'ha fet la prova pilot de posar sensors a les papereres semisoterrades de gran capacitat per optimitzar la recollida de residus.

No han estat les úniques accions de millora de les instal·lacions: els usuaris de les platges metropolitanes han gaudit de nous mòduls amb lavabos adaptats o mòduls de primers auxilis, i d'un nou model de passera de fusta que facilita el pas de vehicles de mobilitat reduïda. Aquesta temporada passada també s'ha actuat retirant selectivament (de forma manual) les plantes invasores de les zones dunars de les platges de Castelldefels, Gavà, Viladecans i el Prat de Llobregat, amb una recollida total de més de 34 tones.

Més informació

Pel que fa als residus, en data 31 d'agost s'havien recollit de les platges metropolitanes 403 tones mitjançant la neteja manual i el garbellat de la sorra (planta de transvasament de Viladecans, EMMA), 294 tones de residus dipositats a les papereres de platja (planta de triatge de Molins de Rei) i 30 tones de residus vegetals (planta de compostatge de Castelldefels - Metrocompost).

L'AMB ha presentat també aquest estiu, com a novetat, els Z-Card de les platges i dels parcs metropolitans, dos pràctics plànols plegables de butxaca, amb informació de cada platja i cada parc, dels serveis de què disposen, com arribar-hi en transport públic, etc.

Més informació

Related documents