Nous projectes d'obra pública

| Subject: Urban Public Spaces

L'AMB presenta els concursos sobre arquitectura, enginyeria i paisatge

Presentació

El dijous 18 de novembre la Direcció de Serveis de l'Espai Públic de l'AMB va presentar, al Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC), els concursos de projectes d'obra pública (arquitectura, enginyeria i paisatge) que es llançaran durant el proper semestre i que estan vinculats al Pla d'inversions de l'AMB i al Pla de Sostenibilitat Ambiental (PSA). L'acte de presentació va anar a càrrec del director de servei de l'Espai Públic, Albert Gassull i del gerent de l'AMB, Ramon Torra en un format híbrid (presencial i en línia) on van assistir al voltant de 50 persones , presencialment, i 190 ho van fer en línia.

L'acte al COAC ha permès assolir un dels principals objectius, que era el d'arribar a més professionals del sector. Fet que s'ha utilitzar per informar millor dels canals d'informació disponibles i poder així, estar atents al llançament dels concursos. També s'ha volgut donar a conèixer l'activitat de l'AMB. Quin és el seu model de treball i la visió que en té de l'espai públic.

20 M€ per a projectes i assistències tècniques

En la primera part de la presentació es va fer una reflexió sobre la visió que l'AMB té de l'espai públic, especialment en la situació actual d'emergència climàtica. També es va explicar com és la metodologia i flux de treball de la Direcció de Serveis de l'Espai Públic, amb l'ús del model building information modelling (BIM) en els projectes i les obres, i el protocol de sostenibilitat.

Després, ja en la segona part de la presentació, es van indicar les línies que apliquen el Pla d'inversions de l'AMB i el PSA.

Durant el període 2020-2024, l'AMB destinarà 20 M€ a contractar professionals per fer projectes i assistències tècniques. En els concursos que s'obriran ara, la previsió és contractar la redacció d'aproximadament 186 projectes i documents tècnics durant els propers 6 mesos, tot destinant 6,65 M€ per pagar els honoraris d'aquests projectes i documents tècnics.

Així, es destinen a honoraris dels professionals més de 3 M€ per a 83 projectes de reurbanització i espais verds; 2,7 M€ per a 35 projectes d'equipaments, i 650.000 € per a 68 projectes i documents tècnics d'infraestructures de serveis i instal·lacions.

També es faran concursos temàtics (refugis climàtics, camins forestals i agrícoles, pacificacions d'espais urbans, pèrgoles fotovoltaiques i mobilitat sostenible, carrils bicicleta i accessibilitat a parades de bus), especialment dirigits als més joves del col·lectiu professional.

Les diverses licitacions es presentaran a través del perfil del contractant de l'AMB. També se n'està fent difusió a xarxes socials de l'AMB i a la web de concursos del COAC.

Durant la sessió es va fer una enquesta, encara oberta fins el divendres dia 26, perquè els professionals puguin dir-hi la seva i fer aportacions per ajudar a millorar el procediment d'accés a les diferents licitacions previstes.

Related documents
Where
Marker
Seu del COAC