Millores al parc de la Torre-roja

| Subject: Parks

Nous equipaments i millora dels accessos

Han finalitzat les obres de millora de l'àmbit sud del parc de la Torre-roja de Viladecans. Han estat tota una sèrie d'actuacions que augmenten la diversitat d'usos del parc (amb nous equipaments lúdics i esportius), en milloren l'accessibilitat i defineixen un nou eix transversal, que servirà de transició entre la trama urbana i l'entorn natural i afavorirà la biodiversitat, entre d'altres.

Concretament, en l'àmbit dels equipaments, s'han construït noves pistes esportives. Una gran plataforma de formigó que s'adapta al terreny acull un camp de futbol sala de gespa artificial i dues pistes de bàsquet 3x3. Tot el conjunt disposa d'enllumenat per a la pràctica esportiva durant les hores de menys llum.

La zona de jocs infantils s'ha reordenat i ara compleix els criteris d'inclusivitat. L'antiga tanca de xiprers s'ha eliminat, de manera que l'espai de visió s'amplia des de la Torre-roja fins a la pineda.

Pel que fa als accessos, s'ha pavimentat amb llamborda la rampa d'accés al parc des del carrer Amposta Casé. D'aquesta manera, se substitueix l'anterior rampa de sauló per millorar l'accessibilitat, evitar les escorrenties d'aigua de pluja i originar un nou accés a la nova àrea de jocs infantils inclusiva. Dos nous parterres d'heura completen l'actuació.

El nou eix transversal que creua el parc i comunica l'accés des del carrer Marià Sanjuán Cuchí amb el camp de futbol municipal s'ha pavimentat i s'ha dotat d'un sistema de recollida d'aigües pluvials. Ara és més accessible i està més ben conntectat, i també compta amb nou mobiliari urbà (bancs i papereres). Un parterre longitudinal amb una selecció de plantes arbustives acompanya el traçat d'un extrem a l'altre, fins a l'àmbit de la Jugatecambiental i del jardí de papallones.

Finalment, s'ha reubicat el recinte de manteniment del parc. S'ha aixecat una tanca de fusta al voltant de l'edifici de maó vist del magatzem de manteniment, que origina un nou espai exterior amb accés rodat directe des del nou eix transversal. 

Related documents
Related links
Related facilities
Where
Marker
Carrer de Marià Sanjuan Cuchí, 11-1, 08840, Viladecans