Millor accessibilitat al parc de Torreblanca

| Subject: Accessibilitat, Parks

Ha finalitzat el projecte de millora de la mobilitat de les persones per l'interior del parc

El projecte de millora desenvolupat al parc de Torreblanca se centra en el segon eix del parc, l'eix dels xiprers, que comunica l'accés des de Sant Joan Despí fins al centre del parc, i neix de la necessitat de solucionar el greu problema que les escorrenties de les aigües de la pluja originen als paviments granulars que hi ha al parc. El paviment de sauló i el pendent que presenta, fa que les aigües pluvials arrosseguin els materials i que ocasionin importants desperfectes.

Les millores que es duran a terme són: la pavimentació de l'eix dels xiprers i dels seus accessos adjacents a altres àmbits del parc, la millora del talús que el separa de la plataneda situada a una cota inferior i la recollida de les aigües per a la posterior infiltració al terreny, com a mesura de sostenibilitat.

Aquest projecte executiu complementa una actuació similar finalitzada recentment en la qual es va pavimentar l'eix principal del parc que comunica l'accés des de l'avinguda de la Generalitat fins a l'eix dels xiprers.

Així doncs, amb aquestes dues intervencions s'aconsegueix arranjar l'accessibilitat dels dos eixos vertebradors del parc de Torreblanca, cosa que contribueix molt a millorar la mobilitat de les persones per dins. Aquest objectiu va acompanyat d'altres accions complementàries, com la plantació d'un prat sec que resultarà una bona aportació en la millora de la biodiversitat del parc i fomentarà la presència de pol·linitzadors, o bé la nova xarxa de recollida d'aigües cap a la capa freàtica, una bona mesura per a la gestió sostenible del parc. 

Related documents
Related facilities
  • Imatge del parc
    Municipalities:
    Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern
    Inauguració:
    2005
    Superfície:
    95.938,68 m2
Where
Marker
Parc de Torreblanca Carretera Reial, 159, 08980, Sant Feliu de Llobregat