La Nau ja és una realitat

| Subject: Equipaments

Barberà del Vallès disposa d'un espai nou de creació artística, lleure i formació per als joves

L'AMB ha acabat les intervencions de condicionament d'una part de La Nau de Barberà del Vallès, que neix a partir de la reforma interior d'una nau industrial transformada en equipament cultural. Aquest espai promou activitats de creació i difusió artística, concerts, activitats de lleure i formació per als joves.

El departament de Serveis de l'Espai Públic de l'administració metropolitana ha estat promotor d'aquest projecte i l'arquitecta Meritxell Inaraja n'ha estat l'autora i n'ha portat la direcció d'obra.
La transformació s'ha dut a terme en dues fases: la primera el 2010, executada pel consistori municipal, i la segona, encetada el 2017 a partir d'un concurs d'idees promogut per l'AMB amb una despesa de prop d'1.300.000 €.

Aquesta transformació de nau industrial a equipament cultural ha tingut dues fases principals. La primera va ser l'any 2010, quan el consistori va dur a terme una intervenció per condicionar la part nord de la nau com un espai per a concerts i esdeveniments públics.

Les obres de transformació en la segona fase han consistit en la construcció de tres espais principals:

  • Vestíbul d'accés
  • Sala de reunions, aula per a tallers, aula per a noves tecnologies, aula polivalent, serveis, cabines d'assaig i estudi de so, sala de ball i magatzem
  • Gran espai polivalent a doble altura i grades plegables
A finals d'aquest 2020 s'iniciarà un projecte participatiu on la població del municipi vallesà i específicament la gent jove podrà participar en diferents espais i comissions de treball, on cadascú podrà aportar la seva visió sobre què ha de ser aquest equipament.

La Regidoria de Joventut de l'Ajuntament de Barberà del Vallès considera que aquest equipament ha d'arribar a ser un referent a escala comarcal en l'àmbit de la creació artística i s'ha d'establir com un espai de referència per al jovent de Barberà i dels voltants.

Related documents