Jugateca al Parc Nou

| Subject: Parks

Les jugatecambiental són espais de joc i experimentació en família

Activitats a la nova jugatecambiental
La Jugatecambiental del parc Nou és el segon servei d'aquest tipus que es posa en marxa a la xarxa de parcs metropolitans i ve precedit de l'èxit assolit de participació ciutadana per la primera jugatecambiental, que està instal·lada al parc de Torreblanca.

Els projectes de Jugatecambiental, tenen com a objectius la promoció dels valors del parc i oferir, mentre es gaudeix d'aquest, un espai de joc i experimentació en família. Aquests projectes, organitzats pels ajuntaments, reben el suport d'AMB i estan gestionats per educadors d'entitats del territori. En aquesta nova Jugotecambiental el personal educador ha estat contractat mitjançant un pla d'ocupació de l'Ajuntament del Prat de Llobregat. La gestió del servei és a càrrec de la Fundació Catalana de l'Esplai.

La nova Jugatecambiental està en funcionament tots els diumenges del mes de juliol, d'11 a 14h. Les activitats es reiniciaran, després de les vacances de l'agost, dos dies seguits: el dies 6 i 7 de setembre per donar a conèixer la represa d'activitats. Després d'aquesta data les activitats es tornaran a realitzar cada diumenge fins el mes de novembre.



S'ofereixen quatre serveis:
  • Préstec de material de joc i informació de les activitats de promoció dels espais públics de l'AMB.
  • Espai de joc i experimentació: jocs dirigits, jocs de construcció o jocs de taula entre d'altres.
  • Tallers diferents cada diumenge relacionats amb el parc, d'11 a 12.30h.
  • Itineraris guiats pel parc, amb un fil conductor diferent cada setmana de les 12.30 a les 14h.
Per a l'AMB, els projectes de Jugatecambiental són un bon recurs de dinamització. L'experiència viscuda fins ara ha estat molt positiva. Per exemple, la Jugatecambiental de Torreblanca ha comptat amb l'assistència mitjana d'una vintena de famílies cada diumenge, des del mes de març en que es va iniciar el projecte fins a aquest passat cap de setmana.

Related documents
Related facilities
  • Parc Nou
    Municipalities:
    El Prat de Llobregat
    Inauguració:
    1983
    Superfície:
    143.760,85 m2