GAVÀ dins de la metròpolis verda

| Subject: Urban Public Spaces, Infrastructures, Nature

Una exposició mostra espais oberts per viure en ciutats més sostenibles

Aquest divendres s'ha inaugurat l'exposició "Gavà dins de la Metròpolis Verda". Aquesta exposició ofereix a la ciutadania una mirada als espais oberts metropolitans i  convida a explorar els reptes que es plantegen a l'hora de fer una metròpolis que integri els espais verds i la societat, on la sostenibilitat, la salut i la qualitat de vida són eixos fonamentals.

A l'acte de presentació hi han assistit Raquel Sánchez, alcaldessa de Gavà; Ramon Torra, gerent de l'AMB, i Enric Batlle, comissari de l'exposició. "Gavà dins de la Metròpolis Verda" es podrà visitar finas al 28 de febrer a sala d'exposicions de la Biblioteca Josep Soler Vidal.

Dues mostres complementàries

L'exposició és un espai que es divideix en dues mostres complementàries: Metròpolis Verda, impulsada per l'AMB i de caràcter itinerant, i Gavà Naturalment, un projecte que visualitza el model de sostenibilitat urbana d'aquest municipi metropolità.

"Metròpolis Verda", inaugurada el novembre de 20176, dona a conèixer el valor de rius com el Llobregat o el Besòs, el sistema de parcs naturals com Collserola, el Garraf o la serralada de Marina, la xarxa de parcs metropolitans i les platges metropolitanes.

També vol fer reflexionar sobre el rol que tindran els espais oberts a les metròpolis futures i els reptes que ara es plantegen com ara l'optimització del cicle de l'aigua; la introducció de vegetació dins dels nuclis urbans, la connectivitat de la metròpolis per recórrer-la a peu o en bicicleta i reduir la contaminació o la regeneració del patrimoni arquitectònic i el paisatge cultural.

Per la seva banda, Gavà Naturalment, mostra i posa en valor la realitat i la diversitat del model de ciutat de Gavà, basat en la sostenibilitat urbana, econòmica i social. 

Related documents
Where
Marker
Biblioteca Josep Soler Vidal Gavà