El jardí de les papallones

| Subject: Parks

Aquest jardí, del parc de la Fontsanta, és un recurs educatiu per estudiar insectes i plantes

Un total de 225 infants de 5 escoles de la Xarxa d'escoles sostenibles de Sant Joan Despí van participar, dimarts 9 de juny, en la plantació del jardí de les papallones del parc de la Fontsanta. Es tracta d'un projecte educatiu que durant aquest curs escolar han tirat endavant les escoles, l'Ajuntament de Sant Joan Despí i l'AMB, i que ara es materialitza amb aquesta jornada.



El jardí de les papallones és un recurs educatiu per observar, identificar i estudiar els insectes i les plantes, conèixer les seves relacions i la importància que tenen pel nostre entorn. Es tracta d'un espai dissenyat per afavorir la presència de papallones i altres insectes, que contribueixen a la biodiversitat del parc, enriqueixen el patrimoni natural i són indicadors de salut ambiental. Per tal que les papallones hi trobin refugi, s'hi han plantat espècies autòctones, aromàtiques, plantes que floreixen en diferents èpoques de l'any per disposar de nèctar i de flors més temps, i de diferents colors i mides per atraure més varietats de papallones. S'hi han plantat lleguminoses i plantes d'horta per alimentar les erugues. L'espai disposa d'una bassa que també atrau les papallones i altres insectes.

El jardí de les papallones és un espai participatiu, on escoles, famílies i tothom que hi estigui interessat pot participar en les tasques de manteniment i també en l'estudi de la biodiversitat amb el seguiment de la presència d'insectes, papallones i altres espècies.

Related documents
Related links
Related facilities
  • Imatge del parc
    Municipalities:
    Esplugues de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern
    Inauguració:
    1995
    Superfície:
    162.266,66 m2