Efectes de la revetlla de Sant Joan

| Subject: Beaches

S'ha recollit un 10% menys de residus a les platges metropolitanes

Comparativa entre l'abans i el després a la platja de Badalona

El dispositiu especial de neteja intensiva a les platges metropolitanes durant la revetlla de Sant Joan s'ha desenvolupat amb normalitat i sense incidències importants.

Cal destacar un comportament més cívic de la gent i una reducció del nombre de fogueres de grans dimensions, malgrat s'ha registrat un increment de tendes de campanya plantades a la sorra que han dificultat l'execució adequada de la neteja en alguns punts.

Aquest any s'han recollit 22 tones de residus a les platges del litoral metropolità (excloent les de Barcelona), fet que suposa una reducció d'un 10% respecte de l'any passat, que se'n van recollir 24,4.

L'augment del civisme ha implicat una disminució del vandalisme i dels desperfectes al mobiliari i a l'equipament de platges. Malgrat tot, les incidències més recurrents han estat desgavells en trams d'abalisament de dunes, tanques de pluvials vandalitzades, travessers arrencats o bancs de polièster amb cremades de petards.

La neteja intensiva es va dur a terme entre les 6 i les 9 del matí del 24 de juny amb 150 operaris, 6 tècnics de platges de l'AMB, 3 camions compactadors, 9 garbelladores i 30 vehicles 4x4. La coordinació amb les policies locals ha estat indispensable per executar correctament les tasques de manteniment.

El correcte funcionament d'aquest dispositiu ha permès tenir a punt la majoria de platges metropolitanes a les 9 del matí, tal com estava previst, amb la meitat de la superfície sorrenca neta i preparada.

Related documents