Dia Mundial de la Biodiversitat

| Subject: Biodiversity, Parks, Beaches

Pla de millora als parcs i platges metropolitanes

Icona

El 22 de maig se celebra el Dia Mundial de la Biodiversitat, una jornada mundial organitzada per les Nacions Unides que pretén conscienciar sobre la conservació de la diversitat d'espècies. Enguany el lema escollit és "Soc part de la solució", una proclama que és una continuació de la campanya de 2020 que, sota l'eslògan "Les nostres solucions es troben a la natura", posava de relleu la importància de la biodiversitat dins del desenvolupament sostenible.

L'AMB fa anys que treballa per augmentar la biodiversitat a la metròpolis de Barcelona i millorar així la qualitat de vida i la salut de les persones. En aquest sentit, el Pla de Millora de la Biodiversitat és el referent en la gestió diària dels parcs i les platges. Es tracta d'un projecte que recull 48 actuacions, algunes de les quals ja s'han estat executant en els darrers dos anys, com la naturalització de llacs i estanys, la creació de jardins de papallones i la instal·lació d'estructures específiques com caixes niu per ocells insectívors i refugis per a ratpenats. A més, la publicació també recull un total de 18 recomanacions relacionades amb l'educació ambiental, ciència i participació ciutadana.

La biodiversitat és una característica fonamental perquè aquests espais funcionin adequadament i siguin capaços d'oferir més serveis socioambientals a la població, és a dir, beneficis que la natura pot oferir a la societat. Per exemple, el fet que els espais verds regulin la temperatura a les zones urbanes afavoreix un increment de la qualitat de vida dels habitants.

Related documents
Related links
Related publications
  • Pla de millora de la biodiversitat
    Subject:
    Biodiversity
    Type:
    Tècnic
    Public:
    Educació no reglada, ciutadania, famílies i lleure
    Edition:
    Plans and programmes
    Support:
    Electronic