Coneguem el parc Nou

| Subject: Parks

Nou recurs educatiu per a mestres i alumnes

L'AMB ha publicat el dossier "Coneguem el parc Nou". Es tracta d'un recurs per a la descoberta del parc Nou del Prat de Llobregat que té l'objectiu de donar a conèixer els valors ambientals del parc i la importància de la implicació de les persones en la conservació de l'entorn.

Amb el dossier, que està adreçat al cicle mitjà de primària i adaptat als continguts curriculars de l'àrea de coneixement del medi natural, social i cultural, es vol donar a conèixer, sobretot, un dels valors ambientals del parc: la biodiversitat.

Els alumnes es transformen en petits naturalistes i descobreixen el parc, la flora i la fauna a través de l'observació, identificació, recollida de dades i interpretació de resultats, centrant-se especialment en els ocells i els invertebrats. Es dóna a conèixer el paper ambiental dels parcs en l'entorn urbà, així com la importància de les nostres accions quotidianes per a conservar l'espai. També es proposen un seguit d'activitats per fer a l'aula, abans i després d'anar al parc, per tal d'aprofundir en altres temes relacionats.

El dossier s'ha elaborat amb la col·laboració de l'Ajuntament del Prat del Llobregat.

Dossier mestres

Dossier alumnat

Totes les escoles que vulguin dur a terme aquesta activitat al parc, guiada amb educadors ambientals, poden demanar-ho a través del Servei de Reserves del Programa metropolità d'educació per a la sostenibilitat (PMES)

Related documents
Related links