Canvis en la il·luminació al parc de les Planes

| Subject: Parks

S'hi posen llums que consumeixen menys i alhora milloren la sensació de seguretat

Imatge de la nova il·luminació al parc de les Planes

Durant aquest mes de desembre s'han fet millores en la il·luminació del parc de les Planes de l'Hospitalet de Llobregat. Els antics fanals de vapor de sodi, que il·luminaven amb llum de color taronja, s'han substituït per làmpades d'halogenurs metàl·lics ceràmics, que emeten una llum més blanca i que milloren la reproducció dels colors dels objectes il·luminats. Aquesta capacitat la defineix l'índex de reproducció cromàtica, que fins ara es trobava en el punt 20 i, amb el canvi, augmenta fins al 90, en una escala de l'1 al 100. Gràcies a això, la sensació de seguretat durant la nit ha augmentat notablement.

Un altre avantatge és la reducció de la potència utilitzada, que en alguns punts és de fins a un 30 % menys, però sense disminuir la capacitat d'il·luminació. La reducció total de potència que s'aconsegueix és de 2 kW, que representen aproximadament el 6,6 % de la potència instal·lada actualment i que equival al consum anual de 2,3 famílies segons les dades de l'IDAE (Instituto para la Diversificación y Ahorro de la Energía).

Pel que fa a les emissions de CO2, els canvis en la il·luminació del parc representen un estalvi de 2.400 kg/any segons el mix elèctric peninsular (300 g CO2/kWh segons l'Oficina Catalana del Canvi Climàtic), que a la vegada representa el CO2 absorbit durant un any per 255 m2 de bosc català (segons el tercer Informe sobre el canvi climàtic de Catalunya).

L'estalvi energètic i la millora de la seguretat als parcs són dos objectius sempre presents en la gestió diària que es fa en aquestes instal·lacions metropolitanes. 

Related documents
Related links
Related facilities
  • Imatge del parc
    Municipalities:
    L'Hospitalet de Llobregat
    Inauguració:
    1986
    Superfície:
    67.548,02 m2
Where
Marker
La Florida, 08905, L'Hospitalet de Llobregat